Sibiu de trei stele în Ghidul verde Michelin 2011

173

sibiu piata mareSibiul a primit în ediţia din 2011 a Ghidului verde Michelin cele trei stele care, în pentru realizatorii acestei clasificări, înseamnă că oraşul nostru este o locaţie care trebuie văzută neapărat. Sibiul este de altfel singurul oraş din România care a obţinut trei stele, în rest fiind vorba de locaţii sau obiective turistice care au primit această distincţie.

Ghidul invită turistul să poposească în Sibiu şi „să descopere în linişte oraşul săsesc cu minunatele sale privelişti şi muzeele Brukenthal şi Dumbrava.” Sibiul este nominalizat atât în secţiunea „Idei pentru weekend” cât şi la secţiunea unui tur „esenţial” al României (un itinerar de 17 zile prin România).

Sibiul şi împrejurimile sunt nominalizate în numeroase rânduri în ghid: Sibiul ca oraş medieval, împrejurimile ca „rural şi frumos”, Sibiul ca oraş al muzeelor, Sibiu – oraş al evenimentelor. La secţiunea „Evenimente” ghidul prezintă structurate pe luni evenimentele culturale mari ale oraşelor din România. Sibiul este reprezentant aproape în fiecare lună.

În textul ghidului zona Sibiului are rezervate 13 pagini. Autorii ghidului afirmă că „este greu să nu te laşi cucerit de farmecul acestui baroc a cărui frumuseţe a făcut ca oraşul să fie desemnat capitală culturală europeană în 2007” şi continuă spunând că „totul contribuie la puterea de seducţie pe care Sibiul o exercită asupra vizitatorului.”

Ghidul descrie locaţii din centrul istoric al Sibiului, atât oraşul de sus cât şi oraşul de jos, invită vizitatorul la Muzee, şi chiar la Grădina Zoo.

Ghidul Michelin pentru România a fost lansat pe 26 mai la Bucureşti, în cadrul Bookfest ediţia 2011.

Primarul Iohannis a mărturisit că aşteaptă cu interes să apară şi ghidul roşu Michelin 2011.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.