fbpx

Iohannis: Legarea pacienţilor de pat se încadrează în scena spitalicească făcută de actuala guvernare

0 134

iohannis2Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, consideră că legarea pacienţilor de pat la Spitalul Judeţean este „destul de stranie”, dar afirmă că situaţia „se încadrează în scena spitalicească” făcută de actuala guvernare, iar lipsa fondurilor ţine de sistemul de sănătate românesc, în ansamblu.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre legarea pacienţilor de pat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, răspunzând că aceasta „se încadrează în scena spitalicească făcută de actuala guvernare”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat ce măsuri ar lua dacă aceste practici ar apărea şi în spitalul aflat în subordinea Primăriei, Iohannis a precizat că lucrează foarte bine cu cei din conducerea Spitalului de Pediatrie din Sibiu şi că s-a lucrat foarte mult la atragerea de fonduri.

„În subordinea Primăriei se găseşte Spitalul de Copii, care are condiţii foarte bune şi datorită managementului spitalului şi datorită faptului că, de ani, noi lucrăm foarte bine, inclusiv la atragerea de fonduri europene. De ce nu s-a putut acest lucru şi la Spitalul Judeţean… n-aş putea să vă spun, dar probabil este o chestiune legată de sistemul de sănătate românesc, în ansamblu”, a declarat Iohannis.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, dr. Adrian Şanta, declara, recent, într-o şedinţă a Consiliului Judeţean Sibiu, că, din cauza lipsei de personal, „se ajunge la situaţii barbare de a lega pacienţii ca să nu se poată ridica singuri din pat şi de a-şi scoate perfuziile”.

Tot atunci, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au făcut un control la spital şi au găsit legaţi de pat doi pacienţi – unul operat care risca să îşi scoată tubul de drenaj şi unul care urma să fie supus unui consult psihiatric.

Cu toate acestea, directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, declara că există diferite situaţii în care se ia o astfel de măsură, fără a fi legată de lipsa de personal, susţinând că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu nu se confruntă cu o lipsă a personalului.

Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, instituţie în subordinea căreia se află Spitalul Judeţean, a declarat, ulterior, că încadrarea cu personal la cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Sibiu este în normativele prevăzute de lege, dar este „insuficientă”.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.