Profesorul Ion Dur îşi lansează miercuri noua carte

183

Afis lansareFacultatea de Jurnalistică invită sibienii pasionaţi de lectură la evenimentul prilejuit de lansarea volumului Maculatorul cu spirală (Editura Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu), cea de-a opta carte a criticului şi eseistului Ion Dur.

Organizată de Asociaţia gazetarilor absolvenţi – ALUMNI, manifestarea va avea loc în 8 iunie 2011, la ora 10.30, în amfiteatrul „A zero” al Facultăţii de Jurnalistică din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, din strada Brutarilor nr. 3. „Cuprinzînd texte critice şi pagini de jurnal, cartea aduce alte argumente în favoarea “rezistenţei prin cultură” şi împotriva “culturii de estradă”. Iată o precizare a autorului din “Notiţa” care deschide volumul:  “Pentru cei ce mai cred că singura formă prin care românii s-au împotrivit – implicit: au rezistat – regimului totalitar a fost „samizdatul alimentaţiei clandestine” (Andrei Pleşu, 1997), le voi sugera un amănunt, deloc nesemnifcativ: prin deceniul opt al secolului trecut, cînd se întrerupea curentul electric, studenţii Facultăţii de filosofie din Bucureşti continuau să comenteze, pe întuneric, Metafizica lui Aristotel”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
 1. Valentina Alumina scrie

  Pai sa vedem ce se scrie aici: pe vreo trei pagini se sugereaza ca personajul feminin de prin carte se indragosteshte de fostul peshte.Si uite asa, un alt personaj, masculin, de pe acolo de pe la actiune, revoltat pana peste masura de gestul necugetat al personajului Femela, hotaraste sa-si taie venele in semn de protest. Dar in ultima instanta nu si le mai taie, pt ca daca si le v-a lasa lungi, indragostita la nebunie de fostul peshte, va turba de furie.Si uite asa pe cele trei pagini de actiune se desfasoara complotul.Sau, ca sa parafrazam autorul, „pe intuneric”. Ca in anii 80 ai veacului trecut cand se comenta Aristotel. Tot pe intuneric si pe nemancate. Si pe urma se mai dadea si cu subsemnatu unde trebuie ca sa se asigure ca nu s-a uneltit.Impotiva ordinii si intunericului. Restul de foi ale cartzii nu sunt interesante pentru ca au mai fost publicate de vreo 15 ori pana acum, si noi cititori onesti cum ne aflam, le-am cam invatat fara sa vrem , pe de rost.
  In concluzie: Ce faci F.O.C.A. ?
  Bineee M.O. Ma plictisesc de autoplagiatu asta pe intuneric.
  Mediocrule!
  N-ai gasit si tu altceva de facut?
  Nu, ca ma doare gatul.

  Valentina, fosta studenta mediocra
  actuala doctoranda la fara fregventza.

  1. motarella scrie

   Valentina, ce mishto scri!!! Imi place. Ai citit cartea toata?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.