vointa

vointaCeahlăul, Petrolul, Concordia Chiajna, CS Mioveni, FC Bihor Oradea, CSU Voinţa Sibiu, AFC Săgeata Năvodari, AFC Botoşani, FC Viitorul Constanţa şi UTA Arad au fost cele zece cluburi cel mai bine clasate la finalul turului ediţiei trecute a Ligii a II-a, care au solicitat licenţă pentru prima ligă.

Dintre acestea, Voinţa Sibiu, Săgeata Năvodari, FC Botoşani, UTA Arad şi Viitorul Constanţa nu au primit-o din partea Comisiei pentru Acordarea Licenţei Cluburilor.Voinţa şi Săgeata au contestat această decizie, iar Comisia de Apel le-a admis memoriile. În cazul FC Bihor, directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru., a făcut apel, iar acesta a fost admis, astfel că i s-a refuzat licenţa grupării bihorene.Astfel, echipele nou-promovate Ceahlăul, Concordia şi Petrolul vor putea evolua în Liga I în sezonul viitor, în timp ce FC Bihor va aştepta Comitetul Executiv al FRF din 20 iunie, care va lua în discuţie o eventuală schimbare a ROAF-ului.În aceeaşi situaţie cu FC Bihor mai sunt vicecampioana FC Timişoara şi Gloria Bistriţa (locul 14 în Liga I). Cele două formaţii nu au primit licenţa pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I tot după ce Viorel Duru a făcut apel al decizia Comisiei pentru Acordarea Licenţei Cluburilor. FC Timişoara nu a primit licenţa pentru datorii la bugetul statului şi faţă de clubul Benfica Lisabona din transferul fundaşului Laszlo Sepsi. Gloria Bistriţa nu a primit licenţa pentru datorii la buget.

Însă LPF poate propune Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal modificarea ROAF astfel încât echipele care nu au primit licenţa să evolueze în sezonul viitor în Liga I, o decizie în acest sens urmând a fi luată în şedinţa executivului FRF din 20 iunie.

Care e şansa Sibiului

Calculele sunt destul de complicate dar nu imposibile. Dacă FRF-ul va menţine în vigoare decizia ca Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor să nu joace în liga 1, pe lângă Petrolul, Ceahlăul, Chiajna şi Mioveni, va trebui să mai promoveze încă o grupare. Pentru că Săgeata Năvodari nu are drept de promovare în liga 1, atunci îndreptăţiţe să acceadă în primul eşalon ar Delta Tulcea din seria de Est şi Voinţa Sibiu din Seria de Vest. În cazul în care se va aplica criteriul punctajului Sibiul are puncte mai puţine decât tulcenii, care au 55 de puncte acumulate faţă de 50 ale Voinţei.Totuşi şi în acest caz ar fi de discutat pentru că în seria de Vest au jucat mai puţine echipe decât în cea de est. În fine cea mai probabilă şi agreată variantă este ca FRF-ul să programeze un meci de baraj între Sibiu şi Tulcea.

 

Iată comunicatul FRF

Astăzi, 6 iunie 2011, s-a încheiat procesul de licenţiere a celor 10 cluburi, cel mai bine clasate la sfârşitul turului sezonului 2010-2011, în cele două serii ale Ligii a 2-a.

– Au solicitat licenţa pentru Liga I următoarele cluburi:

FC Ceahlăul SA

FC Petrolul SA

CS Concordia Chiajna

CS Mioveni

CS FC Bihor Oradea

CSU Voinţa Sibiu

AFC Săgeata Năvodari

AFC Botoşani

FC Viitorul Constanţa

FC UTA SA

– Au primit licenţa pentru Liga I din partea Comisiei pentru Acordarea Licenţei Cluburilor următoarele cluburi:

FC Ceahlăul SA

FC Petrolul SA

CS Concordia Chiajna

CS Mioveni

CS FC Bihor Oradea

– Comisia pentru Acordarea Licenţei Cluburilor a refuzat acordarea licenţei pentru Liga I următoarelor cluburi:

CSU Voinţa Sibiu

AFC Săgeata Năvodari

AFC Botoşani

FC Viitorul Constanţa

FC UTA SA

– Au fost înaintate în termen următoarele Contestaţii la hotărârile Comisiei pentru Acordarea Licenţei Cluburilor:

de refuzare a licenţei clubului CSU Voinţa Sibiu

  • de refuzare a licenţei clubului AFC Săgeata Năvodari
  • de acordare a licenţei clubului CS FC Bihor Oradea

Comisia de Apel a comunicat Deciziile motivate în următoarele cazuri:

Apelul formulat de clubul CSU Voinţa Sibiu împotriva Hotărârii nr. 21/16.05.2011, pronunţată de Comisia pentru Acordare a Licenţei Cluburilor, prin care s-a decis respingerea cererii de acordare a licenţei, înregistrată sub nr. 30/28.03.2011. Apelul a fost admis şi s-a acordat licenţa pentru Liga I clubului CSU Voinţa Sibiu pentru sezonul competiţional 2011-2012.

Apelul formulat de clubul AFC Săgeata Năvodari împotriva Hotărârii nr. 29/18.05.2011, pronunţată de Comisia pentru Acordarea Licenţei Cluburilor, prin care s-a decis respingerea cererii de acordare a licenţei, înregistrată sub nr. 28/25.03.2011. Apelul a fost admis şi s-a acordat licenţa pentru Liga I clubului AFC Săgeata Năvodari pentru sezonul competiţional 2011-2012.

Apelul formulat de licenţiator, prin Directorul de licenţiere al FRF, împotriva Hotărârii nr. 25/17.05.2011, pronunţată de Comisia pentru Acordarea Licenţei Cluburilor, prin care s-a decis admiterea cererii de acordare a licenţei, înregistrată sub nr. 38/30.03.2011, şi s-a acordat licenţa clubului CS FC Bihor Oradea. Apelul a fost admis, hotărârea a fost desfiinţată şi s-a refuzat licenţa pentru Liga I clubului CS FC Bihor Oradea.

Deciziile Comisiei de Apel sunt definitive. Sistemul naţional de licenţiere a cluburilor nu intră în jurisdicţia unei curţi de arbitraj naţionale sau internaţionale, ori a instanţelor de drept comun, conform art. 6 – Organismele de luare a deciziilor, alin. 3 şi alin. 6 dn Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor, ediţia 2010.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

2 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. Daca apelul s-a admis si exista licenta, atunci chiar cred in sansa! Ce pacat ca nu s-au luptat pana la capat, macar locul 3 sa-l fi prins. Cand vezi ca Mioveniul trece 99% in L1…