VIDEO – Sibiu versus Braşov. Cine va conduce noul judeţ din centrul României?

0 152

harta1Schimbarea modului in care impartim Romania va aduce modificari si in vietile noastre. Odata cu regionalizarea tarii, autoritatile ar trebui sa se ocupe si de documente.

Adresa de domiciliu se va schimba in buletin, iar in actele casei va trebui inscris numele noului judet. Intre liderii locali a inceput deja lupta pentru ca orasul lor sa fie capitala regiunii. Opozitia spune insa ca reorganizarea tarii, in 8 mari zone, va bulversa pe toata lumea.

Odata cu regionalizarea buletinul, pasaportul, actele masinii, placutele de inmatriculare si actele casei se schimba. In maximum 4 ani, sustin unii. Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu spune insa ca actele raman valabile pana la expirare. Sumele pentru toata operatiunea vor fi platite de stat si nu vor fi mici. Liderii opozitiei nu sunt atat de optimisti.

O alta problema. Stabilirea capitalei regiunii? Criteriile vor fi dezvoltarea economica, traditiile si capacitatea de a administra zona. Orgoliile s-au ivit deja. De exemplu, in regiunea centrala, alegerea se va face intre Sibiu si Brasov. In zona de Vest, batalia se da intre Cluj si Oradea.

Intre regiunile trasate de Guvern exista importante diferente economice. Preponderent agricola, Moldova este cea mai saraca. Investitiile in IT sau imobiliare au facut ca locuitorii din regiunea de nord-vest sa castige cel mai bine.

Investitia Ford este abia la inceput, insa regiunea Olteniei nu sta chiar prost la capitolul salarii, dar nici numarul somerilor nu este mic.

Cele mai mici salarii le au cei din centrul tarii, iar in Muntenia rata somajului este destul de mare. In regiunea sud-est, desi exista patru porturi, salariile nu sunt foarte mari. De departe, fruntasi in statistici sunt bucurestenii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...