fbpx

Bambus gigant sădit în ghivece la Copşa Mică

0 206

Proiect Bambus 15.06.2011La Copşa Mică, s-a desfăşurat faza a treia din acest proiect în care, elevii de clasa a II-a şi a III-a au sădit seminţe de bambus în ghivece cu nisip absorbant.

Miercuri, 15 iunie 2011, la Şcoala cu clasele I-VIII, Nr. 20 din Sibiu, şcoală parteneră a Primăriei Copşa Mică în cadrul proiectului experimental Bambus gigant la Copşa Mică, s-a desfăşurat faza a treia din acest proiect în care, elevii de clasa a II-a şi a III-a au sădit seminţe de bambus în ghivece cu nisip absorbant, asistaţi de o echipă a Facultăţii de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului Sibiu, condusă de prof. univ. dr. Horia Barbu. Acelaşi lucru l-au făcut şi elevii din Copşa Mică în luna mai.

La toamnă, bambusul va fi plantat cu ajutorul elevilor pe terenurile virane din Copşa Mică iar dacă acestă plantă se va adapta condiţiilor de mediu din zonă, primăria intenţionează să cultive suprafeţe mari de terenuri poluate cu metale grele cu acest tip de bambus gigant. Implicarea elevilor de clasa a II-a şi a III-a din şcolile partenere are în vedere educarea pe termen lung a acestora în spiritul protecţiei mediului înconjurător. Ideea cultivarii de bambus a venit de la doamna Chantal Maas din Belgia (cu origini româneşti), care are printre preocupările sale şi pe cele de protecţia mediului şi care ştie că acesta este foarte căutat pe piaţa europeană pentru producţia de mobilă, parchet, textile. Bambusul este o plantă care prezintă câteva particularităţi importante:

– este unul din materialele biodegradabile, prieten al mediului înconjurător;

– este o plantă specială care se poate auto-recicla;

– are o flexibilitate extraordinară;

– foarte greu de rupt/spart;

– prin structura fibrei sale, imprimă corpului omenesc caldură iarna şi răcoare vara;

– efect antiradiaţii: fibra de bambus absoarbe radiaţiile de la calculator sau de la telefon mobil.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.