Bregovic a sosit la Sibiu pentru concertul de la TIFF 2011: “Mă bucur să cant din nou aici”

0 128

piata mareGoran va susţine joi seară un concert extraordinar în Piaţa Mare din Centrul Sibiului. S-au vândut până acum peste 3.000 de bilete, iar acestea pot fi cumpărate şi azi de la punctele din zona centrală.

Goran Bregovic a venit de dimineaţă la Sibiu şi a susţinut şi o conferinţă de presă în care a mărturisit că este încântat că revine la noi în oraş. “Diseară o să cânt mai multe melodii, printre care şi câteva piese noi ce vor fi incluse pe noul meu album”, a spus acesta. Legat de faptul că asculăt manele Bregovic a mărturisit că el a fost mereu un fan al manelelor. “Ţin minte că atunci când am venit prima dată în România, am cerut să merg într-un local în care se ascultă manele şi am fost într-un astfel de bar în Bucureşti şi m-am îndrăgostit de ele. Este probabil cea mai bună muzică nouă a ţiganilor din toată Europa” a mai spus Bregovic.

Concert urmat de vizionarea unui film de excepţie

Goran Bregovic va urca pe scena din Piața Mare alături de Wedding and Funeral Orchestra într-un spectacol menit să celebreze legătura dintre muzică și film. Concertul va fi urmat de proiecția filmului Ursul, în regia lui Dan Chișu, a cărui coloană sonoră poartă semnătura muzicianului Goran Bregovic. Timp de o oră și jumătate, sibienii vor putea asculta unele dintre cele mai cunoscute piese ale artistului, incluse pe albume devenite celebre, precum „Tales and songs from weddings and funerals” (2002), „Balkanica” (2000), „Silence of the Balkans” (1998), „Song book” (2000), „Music for films” (2000),  „Ederlezi” (1998) sau „Underground” (1995). Începând cu ora 22.30, pe ecranul gigant din Piața Mare va fi proiectată pelicula Ursul, un road-movie plasat în România anilor ‘90. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs – bătrân şi pe moarte – unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia. Aventurile pline de neprevăzut prin care trec ursul, angajaţii circului şi toţi cei ce le ies în cale fac din Ursul, comedia anului 2011 în România.

15 lei biletul

Accesul la cele două evenimente din Piața Mare se va face pe bază de bilet. Tichetele costă 15 lei și pot fi achiziționate de la TIFF Info Point (Piața Mare, Piața Unirii, bd-ul Nicolae Bălcescu, bd. Victoriei), Teatrul „Gong”, Music Pub, Hotel Ibis, Casa Luxemburg, Atrium Classic Café, Café Wien, Einstein Café, Info Point Piața Huet și online, de pe site-ul www.tiff.ro. TIFF Sibiu 2011 este prezentat de Ursus, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, al Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, al Consiliului Național al Cinematografiei și al programului european Media Mundus.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.