lucrari12111

lucrari12111Pe lângă şantierele deschise de municipalitate pentru reabilitarea şi repararea unor străzi, societăţile de reţele au intervenit anul acesta în aproape 550 de puncte de pe străzile municipiului pentru reabilitarea reţelei proprii sau pentru intervenţii de urgenţă.

Intervenţii de urgenţă

De la începutul anului şi până în prezent cele mai multe intervenţii le-a avut E.On Gaz: 339 de locaţii. Dintre acestea DPC a reuşit să refacă până în prezent 158. Societatea Apă Canal a intervenit de urgenţă în 195 de locuri, 68 dintre acestea fiind deja refăcute. Electrica a avut doar 13 astfel de lucrări, DPC reuşind să refacă partea carosabilă în 2 locaţii. Municipalitatea a transmis comandă de refacere către DPC pentru 152 de puncte, deoarece doar pentru acestea a fost efectuată plata pentru refacerea carosabilului. Contravaloarea lucrărilor de refacere încasată de Primărie de la începutul anului şi până în prezent este de 237.515 lei.

Lucrări planificate

În plus faţă de străzile afectate de intervenţiile contabilizate mai sus, societatea de gaz a intervenit pe 24 de străzi din Sibiu pentru înlocuirea reţelei proprii. Dintre acestea, doar 3 străzi sunt de balast, restul fiind asfaltate. Procedura de refacere în cazul acestor lucrări de investiţii este puţin mai anevoioasă, constructorul contractat de societatea de gaz trebuind să predea obiectivul către DPC cu proces verbal. Predarea către DPC însă nu se face imediat după înlocuirea ţevilor, ci de abia după ce sunt executate şi branşamentele şi se parcurg testele de presiune. Acest lucru întârzie refacerea carosabilului şi implică un disconfort în trafic pe străzile unde au avut loc aceste lucrări.

Ce zice primarul despre lucrările celor de la E.On

“Acolo unde li se pare oamenilor că durează foarte foarte mult, pot să îi asigur că este vina celor de la gaz, care lucrează foarte repede când e vorba de săpat strada prima dată şi pe urmă când e vorba de legat casele şi conducta în capăt, lucrează foarte încet. Le cer sibienilor un pic de răbdare, până ce se reglementează această situaţie. Unele străzi au intrat, deja, în reparaţie şi, în continuare, cei de la gaz nu vor mai primi avize să sape foarte multe străzi şi pe urmă să aşteptăm după ei, ci invers. Vor primi avizele pentru alte străzi doar după ce se termină integral cele ce trebuie refăcute. Este un proces de învăţare şi pentru noi şi, probabil, şi pentru cei de la gaz”, a spus joi Iohannis.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.