fbpx

Iohannis a primit vizita unei delegaţii din cadrul Parlamentului Bavarez

0 165

iohannis3Primarul Klaus Iohannis a primit vineri, 17 iunie o delegaţie din cadrul fracţiunii Uniunii Social-Creştine din Parlamentul Bavariei. Delegaţia a fost alcătuită din membrii ai grupului de lucru pe tema expatriaţilor.

Delegaţia a fost condusă de preşedintele grupului de lucru, doamna Christa Matschl , printre membrii delegaţiei numărându-se şi fostul Prim-ministru al Bavariei, dr. Günther Beckstein. Parlamentarii bavarezi au fost însoţiţi de dr. Bernd Fabritius, Preşedintele Asociaţiei Saşilor Transilvăneni din Germania.

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte ce privesc minoritatea germană din România, plecarea saşilor după 1989, reîntoarcerea acestora şi învăţământul în limba germană. Membrii delegaţiei s-au arătat foarte interesaţi de situaţia economică a Sibiului, modul în care este asigurată finanţarea publică locală, efectele anului în care Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană şi strategia de dezvoltare a oraşului. Primarul Klaus Iohannis a discutat împreună cu distinşii oaspeţi şi despre dezvoltarea infrastructurii şi pe tema aderării României la spaţiul Schengen.

„Pe lângă temele de discuţie care au alcătuit obiectul acestei vizite, m-a bucurat faptul că delegaţia germană şi-a manifestat de asemenea interesul pentru locaţia turistică Sibiu. Acest lucru vine să ateste încă o dată că Sibiul este bine cunoscut din acest punct de vedere peste hotare.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Delegaţia din Bavaria a avut de asemenea întâlniri cu Subsecretarul de Stat în Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Helge Fleischer, cu Preşedintele Organizaţiei Regionale Transilvania a FDGR, dr. Paul Jürgen Porr şi cu Episcopul Bisericii Evanghelice CA din România, Reinhart Guib.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.