Referendumul privind reorganizarea administrativ-teritorială a fost anulat la Sibiu

0 88

cazan1Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a declarat, luni, că referendumul care trebuia să aibă loc în 17 iulie în judeţul Sibiu pe tema reorganizării administrativ-teritoriale a ţării a fost anulat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Referendumul pe care Consiliul Judeţean Sibiu l-a aprobat în şedinţa extraordinară de vineri, cu votul consilierilor PNL, PSD şi FDGR, şi care ar fi trebuit să aibă loc în data de 17 iulie a fost anulat. S-a discutat încă de dinainte cu colegii din USL şi s-a stabilit că referendumul se anulează în cazul în care proiectul reorganizării teritoriale se amână. Acest lucru este prevăzut şi în hotărârea Consiliului Judeţean Sibiu care a fost adoptată vineri”, a declarat Mircea Cazan, preşedintele PNL Sibiu. Potrivit acestuia, fondurile necesare organizării referendumului, care au fost alocate din rezerva bugetară a Consiliului Judeţean Sibiu prin hotărârea de vineri, se întorc în rezerva bugetară. Pe de altă parte, luni, înainte de a fi anunţată decizia amânării reorganizării administrativ-teritoriale a României, reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu au transmis tuturor primăriilor din judeţ o adresă prin care solicită „suspendarea oricăror proceduri pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a litigiului aflat pe rolul Tribunalului Sibiu, deoarece HCJ 97/2011 (referitoare la organizarea referendumului – n.r.) a fost atacată în contencios-administrativ de prefectul judeţului Sibiu”.

Consiliul Judeţean Sibiu a aprobat, vineri, într-o şedinţă extraordinară, proiectul USL de consultare a populaţiei judeţului prin referendum. „În şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Sibiu, desfăşurată astăzi, 24 iunie 2011, orele 10.00, proiectul Uniunii Social Liberale (USL) Sibiu, de consultare a populaţiei judeţului prin organizarea unui referendum în data de 17 iulie 2011, ce are drept obiect proiectul preşedintelui Traian Băsescu, în asociere cu Guvernul Boc, a fost aprobat prin votul consilierilor judeţeni PSD, PNL şi FDGR”, se arăta într-un comunicat al PSD remis agenţiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, împotriva proiectului USL Sibiu şi „împotriva intereselor cetăţenilor judeţului Sibiu” au votat consilierii judeţeni PDL.

UDMR a respins, luni, în şedinţa coaliţiei, toate propunerile PDL privind reorganizarea teritorială, astfel că s-a decis amânarea acestui proces, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX liderul UDMR, Kelemen Hunor.

În şedinţa de luni a coaliţiei, liderii UDMR au respins toate propunerile PDL privind reorganizarea administrativ-teritorială.

În aceste condiţii, liderii coaliţiei au decis ca acest proces să fie amânat.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a declarat, luni, că nu mai este timp până la 1 iulie pentru a se face reorganizarea administrativă, precizând că discuţiile vor continua pentru un acord politic, urmând ca până atunci să se realizeze reorganizarea deconcentratelor pe forma regiunilor.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa USL, răspunzând unei întrebări, că nu crede că trebuie să se mai meargă în acest moment la referendumurile judeţene dacă Guvernul îşi asumă public decizia de a renunţa la reorganizarea administrativ-teritorială.

„Dacă decizia publică şi asumată de Guvern este că au înţeles şi se dau bătuţi, nu cred în acest moment că trebuie să mai mergem la referendum”, a spus Ponta, răspunzând astfel unei întrebări privind renunţarea USL la organizarea de referendumuri judeţene în condiţiile în care Guvernul amână reorganizarea.

Ponta a precizat că în orice moment în care se va „simţi” că s-a dorit ca cetăţenii să fie păcăliţi, se va apela la referendum.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.