cromatic3

cromatic3Nou înfiinţata formaţie Cromatic Dance din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu este câştigătoarea a trei premii la Campionatul Mondial de Dans Modern organizat în perioada 24-26 iunie 2011 la Veszprém, Ungaria de IFMD (International Federation of Modern Dance Sports).

Prezenţi pentru prima dată în această formulă, cei 5 reprezentanţi ale Casei Studenţilor Sibiu, Irina Călugăr Şerban (coordonatorul şi coregraful grupului), Tatiana Suhari, Gabriela Milodin, Oana Andra Crăciun, Horea Alexandru Ionuşiu, şi-au adjudecat Locul I la secţiunea solo (dans indan – dansator şi coregraf Irina Călugăr), Locul I la secţiunea duet (Irina Călugăr şi Horia Ionuşiu) şi Locul III la secţiunea grup (dans contempran, coregrafia Irina Călugăr).

Competiţie dificilă

World Championship of Modern Dance Sports a reunit în Ungaria participanţi din 9 ţări, care au prezentat în concurs 230 de dansuri înscrise la diverse secţiuni. Pentru a ajunge în finala din Ungaria grupul sibian a trecut la sfârşitul lunii mai de calificările naţionale obţinând astfel acreditarea necesară participării la un asemenea concurs. „Pasiunea, perseverenţa, talentul şi seriozitatea împletite cu orele de muncă asiduă au demonstrat încă odată că sunt ingredientele necesare obţinerii performaţei. Deşi nou înfiinţată formaţia condusă de Irina, a reuşit să treacă de barierele emoţionale date participarea în premieră la o competiţie internaţională şi să urce pe podium. Astfel de iniţiative nu numai că trebuie încurajate, dar trebuiesc susţinute din toate punctele de vedere”, declară Liliana Popescu – Directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Comentariul meu

Lasă un răspuns