pelici

peliciDeşi la sfârşitul sezonului s-au aflat la opt puncte de o poziţie care să asigure promovarea în Liga I, Voinţa Sibiu a primit o şansă imensă după ce mai multe echipe nu au primit licenţa pentru a evolua în Liga I.

Pe data de 2 iulie, echipa ce în urmă cu un an evolua în Liga a III-a va disputa prima manşă a barajului de promovare în Liga I la Năvodari, împotriva formaţiei locale, Săgeata.
Voinţa are, la prima vedere, prima şansă în acest meci datorită situaţiei ciudate prin care trece Săgeata Năvodari, reunită cu doar opt zile înaintea meciului de baraj, fără trei dintre jucătorii importanţi, plecaţi din cauza restanţelor financiare pe care clubul le avea faţă de ei.

Antrenorul Alexandru Pelici mizează pe pregătirea fizică superioară a echipei sale, pe care o consideră un factor important în vederea dublei cu Săgeata. „Sper să facem faţă cu brio, pregătirea fizică poate conta foarte mult în aceste meciuri. Avem şi noi trei absenţe importante, jucători care ar fi putut face parte din primul 11 în orice moment. Este vorba de Buican, Burlacu şi Olteanu”, a spus Pelici.

„Motivaţia trebuie să vină din interior”
Chiar dacă finanţatorul Ioan Hămbăşan a promis prime de până la 10.000 de euro pentru jucători în caz de promovare, Pelici crede că nu banii sunt cei ce ar trebui să îi motiveze pe jucători, ci şansa de a juca în Liga I. „E o şansă care a venit nesperat pentru a ajunge acolo unde ne dorim cu toţii, iar jucătorii sunt dornici de afirmare. Motivaţia ar trebui să vină din interiorul fiecăruia, e dorinţa oricărui jucător să joace în Liga I şi să întâlnească cei mai buni fotbalişti din România”, a mai declarat tehnicianul.

„Avem nevoie de ajutorul suporterilor”
Conducerea Voinţei a pus la dispoziţie 6 autocare pentru fanii care vor să susţină echipa la meciul de la Năvodari, iar la meci sunt aşteptaţi în jur de 500 de suporteri. Pelici îi cheamă, la rândul său, pe fani să susţină echipa într-un moment istoric pentru formaţia sibiană. „Sper ca suporterii să vină în număr cât mai mare la Năvodari, ne pot ajuta mult şi avem nevoie de ei”, a încheiat antrenorul Voinţei.

Sursa: liga2.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns