Ilie Carabulea vinde Carpatica Invest şi Imobiliar Invest

0 142

carabulea
FOTO - forbes.ro

„Nu cred că sunt cel mai bogat om de afaceri din Sibiu”, a spus Carabulea în Forbes. Potrivit raportului anual pe 2010 al Carpatica, valoarea deţinerilor era de 25,09 milioane de lei (5,85 milioane de euro) la finalul anului trecut.

Carpatica Invest şi Imobiliar Invest vor fi vândute. „Apreciez că se va face tranzacţia, cel puţin pe cele două entităţi. Acum, suntem în discuţii care se vor finaliza în cel mult trei luni de zile (interviul acordat de Ilie Carabulea pentru „Forbes România” a avut loc în data de 10 iunie – n.red.)”. Omul de afaceri păstrează confidenţialitatea sumei şi a identităţii investitorilor interesaţi în momentul de faţă. Banca vinde pachetul de 95,6% deţinut în societatea de intermediere pe piaţa de capital. Carpatica Invest ocupă, de la începutul anului, locul şapte pe piaţa intermediarilor, cu o cotă 3,75% şi tranzacţii de peste 369 de milioane de lei. Carpatica Imobiliar Invest este deţinută integral de Banca Comercială Carpatica.

Potrivit raportului anual pe 2010 al Carpatica, valoarea deţinerilor era de 25,09 milioane de lei (5,85 milioane de euro) la finalul anului trecut. De ce exitul vizează divizii performante ale grupului financiar?
Ilie Carabulea se mărgineşte să pună totul pe seama politicii prudenţiale a Băncii Naţionale a României (BNR). „Banca centrală a solicitat instituţiilor de credit să se concentreze în primul rând asupra operaţiunilor financiar-bancare şi să elimine riscurile colaterale”, explică, sec, preşedintele Carpatica.

Citiţi tot materialul din Forbes – AICI

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.