sibiu piata mare st21

sibiu piata mare st2120 de bloggeri din toate colțurile țării vin la Sibiu între 8 și 10 iulie pentru un citybreak de trei zile, timp în care vor avea ocazia să vadă toate frumusețile cunoscute și mai puțin cunoscute ale acestui minunat oraș.

La inițiativa Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS), unii dintre cei mai importanți bloggeri din România au fost invitați pentru trei zile la Sibiu în cadrul unui eveniment-premieră pentru orașul de pe Cibin. Conceptul city-break-ului de trei zile a fost deja pus în practică în orașe mai mari precum București, Timișoara, Cluj sau Arad, cu rezultate deosebite pentru promovarea turistică a orașelor. Alături de bloggerii sibieni, cei 20 de invitați vor petrece o zi întreagă pe străduțele înguste ale Sibiului, prin pasajele ce respiră romantismul epocilor trecute, sub atenta îndrumare a istoricului Răzvan Pop, cel care a primit greaua sarcină de a scoate frumusețile Sibiului la iveală. Turul orașului începe sâmbătă dimineața, în Piața Dragonilor, la intersecția străzilor 9 Mai, Ocnei și Faurului, în primul nucleu al orașului, în locul în care Sibiul de astăzi a luat naștere. Traseul trece prin cele mai importante puncte ale orașului, Piața Mare, Piața Schiller, Piața Huet dar și prin locuri mai puțin cunoscute, prin Cartierul Josefin sau pe străzile Orașului de Jos ce încă nu au cunoscut gustul dulce al reclamei.

Trei dintre cele mai importante orașe ale României trimit reprezentanți la Sibiu, pregătiți să descopere farmecului orașului istoric. Cristian China, alias Chinezu (www.chinezu.eu) vine la Sibiu împreună cu o trupă impresionantă din București. „Sibiu este unul din orașele în care ajung cu mare, mare drag. Și după ce plec de acolo abia aștept să mă întorc. Nu știu ce are orașul de mă atrage așa de tare, dar sper să găsesc niște explicații cu ocazia excelentei inițiative Prin Sibiul Meu. Salut ideea de adus oameni din toată țara ca să admirăm la modul informat Sibiul și îi felicit pe organizatori din toată inima”, spune Chinezu. Oltea Zambori, faimoasă în online sub pseudonimul Nebuloasa e născută și crescută în Sibiu dar adoptată de Timișoara și vine din vestul țării ca să redescopere Sibiul copilăriei. „Sibiul, ca multe alte orașe din țara asta, are o istorie impresionantă. De la semnul sabiei de pe Biserica Evanghelică și până la legendele Podului Minciunilor, aș vrea să aflu poveștile aflate în spatele cărților de istorie. Sunt sibiancă și, recunosc, nu știu prea multe despre orașul în care am crescut și m-am format ca om. Cred că toate informațiile ghidului mă vor ajuta să spun mai departe povestea unui oraș în care clădirile au ochi și pereții vechi de sute de ani aud fiecare fărâmă de istorie”, spune Nebuloasa.

City-breakul începe vineri, cu primirea participanților. Turul orașului urmează să ocupe toată ziua de sâmbătă iar duminică, toți cei 20 de participanți vor porni înapoi spre orașele de baștină, cu tolba plină de povești și informații inedite despre Sibiu. Puteți urmări cum decurge întreg proiectul pe Twitter, prin intermediul hashtag-ului #prinSibiulmeu. Recenziile vor fi publicate pe blogurile participanților. Vor fi prezenți la Sibiu bloggeri din București, Cluj, Timișoara, Hunedoara și Baia Mare.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns