fbpx

Eleva care a picat BAC-ul la contestații, după ce îl luase ințial, este de la Colegiul ”Gheorghe Barițiu” din Sibiu

4 185

foto
foto - Facebook

Mazilu Alexandra a picat examenul de bacalaureat în urma soluţionării contestaţiilor, deşi iniţial era admisă, în timp ce alţi 19 candidaţi din judeţ au reuşit să îl promoveze, după ce au cerut recorectarea unor lucrări.

Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Sibiu, Constantin Gorun, în urma reevaluării celor 1.005 lucrări pentru care s-au depus contestaţii de către elevii nemulţumiţi de notele obţinute la examenul de bacalaureat 215 note au fost modificate.

În urma reevaluării lucrărilor, un număr de 124 de note au crescut şi alte 91 de note au scăzut. Numărul total de note care s-au modificat este mic în comparaţie cu numărul total de contestaţii care s-au depus, ceea ce denotă corectitudinea evaluării iniţiale efectuate în judeţul Sibiu. Unele dintre notele care au crescut se poate să fi crescut de la 7,60 la 8,10 şi astfel nu au modificat procentul de promovabilitate, la fel cum notele care au scăzut se poate să fi scăzut de la 4,95 la 4,50 şi, de asemenea, nu au modificat promovabilitatea”, a declarat Constantin Gorun.

Potrivit acestuia, în urma centralizării noilor note, un elev a picat examenul de bacalaureat, deşi iniţial a fost declarat admis. „Elevul respectiv luase iniţial nota 5,10 şi a depus contestaţie. În urma reevaluării lucrării, a primit nota 4,60 şi a picat examenul de bacalaureat”, a declarat Gorun.  El a precizat că un număr de 19 elevi au reuşit să promoveze examenul, după contestaţii, procentul de promovabilitate crescând de la 53,1 la 53,32.

Eleva care a picat a avut note bune

Mazilu Alexandra a luat la geografie 9,10 şi a făcut contestaţie şi pentru această notă, care a rămas până la urmă neschimbată. La română nota a fost de 8,90, iar înainte de contestaţie nota finală a fost 7,70. După contestaţie Alexandra a luat 4,6 la matematică şi astfel a picat BAC-ul.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
4 Comentarii
 1. Iulian scrie

  Sunt de acord cu Sorin. Nu era cazul sa-i publicati poza.

 2. me scrie

  ce sa-i faci? cand dusmanul binelui este preabinele.

 3. D scrie

  Nemultumitului i se ia darul…Nota 5,10 la matematica era buna.
  Un coleg de al meu a luat tot 5 la bac iar acuma e prof de …mate 🙂

 4. Sorin scrie

  Eu cred ca ati mers prea departe publicand poza, vreti sa o aratam cu degetul pe strada sau ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.