Topul celor mai bogati sefi de judete din România, dupa salariu. Bottesch e pe locul 18 cu 4.413 lei pe lună

0 147

botteschSefa peste judetul Mures, Lokodi Edita are cel mai mare salariu dintre toti colegii sai din tara. Leafa sa o depaseste chiar si pe cea a presedintelui Traian Basescu. La polul opus, Victor Tarhon, de la Tulcea, castiga jumatate din salariul sefei CJ Mures.

Cititi, mai jos, topul sefilor de judete, intocmit de Ziare.com, dupa salariile acestora din declaratiile de avere.
Prima pozitie in top este ocupata de Lokodi Edita. A castigat anual 89.948 lei, cu aproape 20.000 mai mult decat seful statului, care are un venit anual din leafa de 70.374. Pe locul al doilea in top se situeaza Dumitru Beianu de la Giurgiu, care a castigat anul trecut 78.573, cu aproape 10.000 mai putin de ocupanta primului loc in top.
Constantin Simirad de la Iasi este al treilea in clasament, cu o leafa anuala de 70.835 lei, potrivit declaratiei de avere. Sefii de la Buzau, Galati si Arges au lefuri ce se invart in jurul sumei de 60.000 de lei anual, in timp ce alti 13 presedinti CJ castiga in jur de 50.000 lei. Sub aceasta suma se incadreaza alti 15 sefi de judete. Cel mai mic salariu al unui sef de Consiliu Judetean este al lui Victor Tarhon, de la Tulcea, care are o leafa anuala de 47.086 lei.
Topul presedintilor de CJ in functie de salariu cuprinde doar 35 de pozitii din cele 41 de judete. Si asta pentru ca declaratiile de avere a sase dintre sefii CJ au fost imposibil de gasit pe site-urile institutiilor pe care le conduc, acolo unde ar trebui sa fie publicate aceste documente.
Astfel, paginile de Internet ale Consiliilor Judetene de la Suceava si Bistrita – Nasaud nu au putut fi accesate mai multe zile la rand, in timp ce la Dambovita, site-ul devenea inaccesibil numai pe pagina declaratiilor de avere. Consiliile Judetene Salaj si Dolj au ascuns bine declaratiile tuturor consilierilor, iar la Braila a fost de negasit numai declaratia sefului CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
Sunt in acelasi timp si presedinti de CJ care au pe site declaratia de avere, dar nu este actualizata pana la 15 iunie 2011, asa cum prevede legea. Este cazul lui Marian Oprisan de la Vrancea, Liviu Dragnea de la Teleorman, Vasile Prutianu de la Neamt, Constantin Nicolescu de la Arges si Radu Tirle de la Bihor, care si-au declarat averile ultima data la sfarsitul lui 2010. Martin Bottesch de la Sibiu este si el codas: nu si-a mai actualizat declaratia din 2009.salarii presedinti cj romania

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.