stadion

stadionBawab şi căpitanul Todea au fost protagoniştii unui şir de ratări la poarta finlandezilor. Gazul poate juca cu nemții de la Mainz dacă întorc săptămâna viitoare la Mediaș, soarta calificării mai departe, din meciul cu Kups Kupio.

La botezul în Europa, Gaz Metan nu a început deloc timid. Dimpotrivă, jucătorii lui Pustai au ameninţat primii poarta finlandeză, cînd Eric l-a întins prima oară pe Hilander (3), iar Pîrvulescu a fost blocat în momentul şutului (10). Gazdele s-au trezit rapid şi au replicat instant, cînd Venalainen a deschis scorul cu o execuţie simplă din interiorul careului mare (16). S-a jucat pe contre, ambele formaţii întrecîndu-se în ratări monumentale. Mai întîi, Williams a făcut şah-mat defensiva românilor, dar a trimis peste poartă din faţa lui Pleşca (26). L-a imitat Hoban, care nu a nimerit cadrul porţii din patru metri (30). Mediaşul s-a întîlnit prima oară cu ghinionul chiar înainte de pauză, cînd Todea a ţintit transversala cu o „bombă” de la 25 de metri.

Repriza secundă a fost dominată net de medieşeni, însă Zeiţa Fortuna i-a părăsit. Bawab i-a întors pe fundaşii adverşi, a driblat şi portarul, dar a reluat din întoarcere la o palmă de bară (61), iar trei minute mai tîrziu, Nissinen a deviat mingea cu capul spre poarta proprie, dar mingea a nimerit din nou bara! Degeaba au atacat furibund românii pentru că reduta finlandeză a rezistat pînă la final.

Del Campo la „satelit”
Transferat anul trecut la Mediaş de la echipa secundă a lui Real Sociedad, mijlocaşul spaniol Raul Martin del Campo nu a reuşit să se integreze la echipă, iar evoluţiile sale i-au detereminat pe oficialii Gaz Metanului să nu îl treacă pe lista trimisă la UEFA pentru preliminariile Europa League. Mai mult, din cauza randamentului scăzut, Del Campo a fost trimis să se antreneze cu echipa secundă a clubului. Sezonul trecut, spaniolul a bifat doar 102 minute în tricoul medieşenilor în 4 partide.

A jucat în memoria vărului său
Eric de Oliveira a evoluat aseară în memoria vărului său Marcelo, care a decedat în urmă cu 8 ani. „Azi este o zi de neuitat. Se împlinesc opt ani fără Marcelo. Am crescut împreună şi într-o zi a trebuit să ne despărţim. Ştiu că acolo de unde eşti, vei avea mereu grijă de mine, la fel ca şi bunica şi bunicul. Vor trece 10, 20, 50 sau 100 de ani şi tot nu voi uita ce m-aţi învăţat. Mulţumesc pentru toate!”, a postat Eric pe pagina sa de Facebook.

De 12 ori mai scump
Preţul unui tichet de acces la partida de aseară a fost unul destul de piperat pentru orice suporter român. Valoarea unui bilet a oscilat între 15 şi 30 de euro. Pentru partida retur, care va avea loc joia viitoare, la Mediaş, oficialii medieşeni vor pune în vînzare bilete, începînd de luni, la preţul de 10 lei, echivalentul a 2,5 euro.

Doar o repriză
Internaţionalul georgian Akaky Kubhutia nu a evoluat decît 42 de minute în partida de aseară. Fotbalistul medieşean a suferit o accidentare la picior şi a fost înlocuit de Pustai cu mijlocaşul Breeveld, aflat la debutul său într-un meci oficial pentru Gaz Metan. Altfel, în minutul 28, Buzean a primit îngrijiri medicale în afara terenului preţ de un minut, dar a putut continua partida, după un fault dur al unui finlandez. sursa: gsp.ro.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns