raed arafat

raed arafatRaed Arafat a inaugurat duminică, la ISU Sibiu, cel de al doilea dispecerat integrat din ţară, unind astfel dispeceratele de la SMURD şi Ambulanţă, pentru ca oamenii să fie ajutaţi în timp mai scurt, după ce solicită ajutorul medicilor la 112.

„Eu consider că am făcut cel puţin pentru urgenţele medicale un pas enorm înainte. Oraşul Târgu-Mureş este un model mai evoluat. ISU, Ambulanţa, Pompierii, Medicalul, 112, Poliţia, Jandarmeria sunt în acelaşi loc la Mureş. Aici, la Sibiu, doar ISU cu Ambulanţa în acelaşi loc. Oricum, acolo cred că vom ajunge”, a spus Arafat.

ntervenții rapide

În aceste condiţii medicii, pompierii, jandarmii, poliţia vor putea interveni mai repede în ajutorul oamenilor. Noul dispecerat unic poate spune oricând în ce loc se află toate maşinile de intervenţie şi astfel poate să trimită ajutoare mai repede la pacientul care sună la 112.

Dacă până acum, dispecerii de la Ambulanţă întârziau trimiterea unei maşini, neavând doctor, după unirea cu dispeceratul SMURD, oricine sună la 112 va beneficia de ajutorul medicului de gardă, care este la ISU.

Sălaj, Vrancea și Buzău, următoarele județe pe listă

Subsecretarul din Ministerul Sănătăţii a adăugat că, după ce s-au unit dispeceratele SMURD şi Ambulanţă din Baia Mare şi Sibiu, urmează să se facă acelaşi lucru la Sălaj, Vrancea şi Buzău.

Peste două luni, activitatea noilor dispecerate va fi evaluată şi în funcţie de rezultate, se va decide extinderea acestui model în toată ţara. sursa: evz.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu