Recital de Harpă sâmbătă la Biertan

0 130

recital de harpaSeria de cocktail-uri culturale inceputa in 2010 continua si anul acesta in satele din Transilvania, ca o completare fireasca a brunch-urilor lunare din perioada de vara.

La primul cocktail din acest sezon, zidurile bisericii fortificate din Biertan vor oferi un cadru autentic pentru recitalul de harpa celtica al Roxanei Moisanu (de la Opera Nationala din Bucuresti).

Harpa celtica, cunoscuta si ca harpa irlandeza sau harpa folk, este un vechi instrument traditional, adesea asociat lumii fascinante a mitologiei nordice. Sunetul sau este individual, in functie de modelul harpei si de lemnul folosit, iar daca la o harpa clasica de concert sunetul cucereste prin amploarea lui, o harpa celtica poate umple sufletul ascultatorului prin dulceata si delicatetea sa.

Recitalul conţine transcripţii pentru harpă celtică ale unor piese cunoscute din Evul Mediu, Renaştere, Baroc şi Romantism, cântece tradiţionale din Transilvania, Italia, Irlanda, Anglia şi America Latină, valsuri celebre, precum şi muzică de film. Selecţia lucrărilor încearcă să pună în valoare acest instrument, demonstrând că pot fi astfel adaptate piese instrumentale din diverse perioade ale istoriei muzicii. Dorinţa Roxanei de a cânta folclor autentic pe harpa celtică a determinat-o să prelucreze dansuri şi cântece din muzica lumii, fuziunea dintre sonorităţile arhaice şi harpa celtică fiind una extrem de interesantă.

Recitalul se va desfasura in data de sambata, 23 iulie 2011, incepand cu ora 20:00, in gradina Casei Dornroschen (intre zidurile bisericii fortificate). Accesul publiculuieste gratuit.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.