graham jarvis

graham jarvisGraham Jarvis a trecut primul linia de sosire și, cel mai probabil, este noul câștigător al Red Bull Romaniacs. Sibianul Ioan Tara mai are de trecut doar calculele oficiale pentru a fi declarat câștigător al clasei Expert Single. 176 de rideri din 35 de țări au luat startul la cea de-a opta ediție a Red Bull Romaniacs.

La finalul celei de-a treia zi a Red Bull Romaniacs, Graham Jarvis conducea cu 37 de minute în clasamentul general în fața lui Chris Birch, principalul său competitor. Dar 37 de minute nu înseamnă nimic când ai în față peste 150 de kilometri de traseu dificil, dur, de stânci, trunchiuri de copac și râuri învolburate și înșelătoare. Toți concurenții de la Romaniacs știu că o simplă secundă de neatenție te poate costa totul. „Am pornit în viteză din prima. Într-adevăr aveam un avans destul de mare de dimineață însă știu că Chris (n. Chris Birch) nu se va da bătut niciodată. Am lăsat-o mai moale doar pe final, pentru că eram foarte, foarte obosit”, spune britanicul Graham Jarvis, cel care a trecut primul linia de finiș și care este, cel mai probabil, câștigătorul Red Bull Romaniacs 2011. Rezultatele finale sunt disponibile doar după verificarea tuturor GPS-urilor concurenților aflați în cursă. Orice eroare comisă de ei pe traseu poate duce la penalizări, care, la rândul lor, pot modifica clasamentul general. Potrivit clasamentului neoficial, Jarvis a ocupat locul I urmat îndeaproape de Chris Birch și Andreas Lettenbichler. Jarvis a câștigat Red Bull Romaniacs la prima sa participare, în 2008, Lettenbichler a câștigat anul următor iar Chris Birch era campionul en-titre până astăzi, când Jarvis și-a adăugat un nou titlu în palmares.

Ce spune învingătorul

Britanicul a mai câștigat în acest sezon și The Tough One și Hell`s Gate. „Sunt foarte fericit pentru această a doua victorie. Prima a fost la prima mea participare și trebuie să recunosc că a fost foarte norocoasă”, mai spune britanicul. „La începutul zilei mi-am propus să merg în ritmul meu. Dacă reușeam să îl prind pe Graham era în regulă, dacă nu, n-ar fi meritat să sacrific locul II. Să pierd în fața lui Graham nu e o tragedie, omul este incredibil. Dacă vreun rider din lumea vrea să vină la Romaniacs îl sfătuiesc să o facă. Am participat la curse pe tot globul pământesc dar asta este, de departe, cea mai frumoasă și mai spectaculoasă”, spune Chris Birch, ocupantul locului trei. Cu o gleznă luxată încă din prima zi de concurs, Andreas Lettenbichler a ieșit din cursa pentru locul II în momentul în care și-a distrus GPS-ul. Cu navigația făcută țăndări, pilotul german a fost nevoit să meargă mult mai încet și să ajungă al treilea la start.

Tara printre câştigători

Sibianul Ioan Tara este, cel mai probabil, câștigătorul clasei Expert Single. Deși nu a trecut primul linia de sosire astăzi, Tara are cel mai bun timp în clasamentul general. Este pentru prima dată când un român câștigă această clasă extrem de dificilă. Românii s-au descurcat extrem de bine la această ediție a Red Bull Romaniacs. Ervin Zsolt Kovacs s-a clasat în primii 10 rideri la clasa Pro, Paul Cristian Harpa și Paul Frățilă s-au clasat și ei în primii 10 la clasa Expert Single, echipajul Lucian Neaga / Daniel Conopan a prins podiumul clasei Expert Team, la fel ca și Tiptil Team, echipă formată din Krisztian Nagy și Dani Oțil. „Am calculat tot timpul o clasare pe podium. În ultimele două zile credeam că o să o ratăm dar cred că am reușit să fim în primii trei. Traseul a fost ceva mai ușor decât anul trecut pentru că nu a plouat”, spune Krisztian Nagy. „Azi am avut cea mai bună zi. I-am prins pe toți din urmă, inclusiv pe cei de pe locul I deși am plecat cu două minute în urma lor”, spune Dani Oțil.

Comentariul meu

Lasă un răspuns