robert hernandez

robert hernandezCea de-a treia ediție a Transilvania Tattoo Expo impresionează, în primul rând, prin lista artiștilor invitați. Crema tatuatorilor din întreaga lume vine la Sibiu pentru trei zile în care pictura pe piele va fi ridicată la rang de artă.

Cea mai importantă convenție internațională de tatuaje din România, Transilvania Tattoo Expo, propune pentru această ediție amatorilor de tatuaje unele dintre cele mai impresionante nume din lumea tatuatorilor. Cap de listă și cel mai în vogă artist tatuator al momentului, spaniolul Robert Hernandez. Hernandez este personajul cu cea mai mare influență în lumea tatuajului modern. Promotor al unui stil unic, Hernandez transpune pe piele adevărate capodopere ale picturii clasice, în care personajele par să prindă viață. Ca un demn discipol al lui Salvador Dali, în stilul său se regăsesc nenumărate elemente ale școlii spaniole de artă. Victor Portugal este originar din America de Sud. Crescut în Tenerife, Portugal a inventat un stil unic în arta tatuajului, stilul tri-dimensional, în care se găsesc elemente realistice, biomecanice sau tradiționale, toate executate într-o manieră 3D dusă la extrem, în care planurile se suprapun, astfel încât unele detalii par suspendate în spațiu. Lior Cifer este supranumit, pe bună dreptate, „maestrul întunericului”. Născut în Israel, Lior Cifer a crescut în SUA iar lucrările sale sunt exponențiale pentru stilul Dark. Nici nu e de mirare având în vedere că a deprins tainele acestui stil de la legendarul Paul Booth. Toate lucrările sale reprezintă lumi de coșmar, cu personaje grotești, antrenate în acțiuni demne de cele mai bune filme de groază. Benjamin Moss aduce din Statele Unite ale Americii lucrări ce combină frumusețea idelă cu grotescul dus la extrem. Tatuajele sale se remarcă prin maniera realistă, impregnată cu detalii fotorealistice. Tot din SUA vine și John Montgomery, unul dintre artiștii reprezentativi ai școlii americane contemporane. În lucrările sale se regăsesc influențe ale artei japoneze, dar și din arta indiană. Montgomery este producătorul unei linii de pigmenți folosită de majoritatea saloanelor de tatuaje din State, pigmenți care au revoluționat stilul realistic în arta tatuajelor.

15 lei intrarea

Aceștia sunt doar câțiva dintre artiștii care între 12 și 14 august vor fi prezenți la Sibiu pentru Transilvania Tattoo Expo, a treia ediție. Convenția va fi deschisă vineri și sâmbătă, între orele 12 și 22 iar duminică între orele 12 și 20. În baza parteneriatului cu Festivalul Artmania, accesul plătitorilor de bilete și abonamente la Artmania Festival va fi permis gratuit la Transilvania Tattoo Expo, în limita spațiului disponibil. Biletele de intrare costă pentru această ediție 15 lei pentru o zi și 30 lei abonamentul pentru toate cele trei zile de festival.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns