harta

hartaAmenzile aplicate firmelor de catre institutiile statului pot reprezenta un indicator prin care se poate lua pulsul economiei romanesti. Judeţul Sibiu ocupă locul 10 cu amenzi date în valoare de peste 1,5 milioane lei.

In mare parte, ponderea controalelor si amenzilor este mai ridicata in judetele mai dezvoltate, dar acesta nu este o regula batuta in cuie. Dimpotriva! Intr-adevar, cel mai mare numar de controale a avut loc in Bucuresti, unde au fost desfasurate 2.634 de controale. Dar, surprinzator, pe locul doi s-a clasat judetul Arad, unde comisarii au executat 1.563 de controale. Urmatoarele doua pozitii sunt ocupate de Prahova si Cluj, in fiecare din acest judet comisarii venind in 1.423 de controale.

Peste 1.000 de controale au mai fost executate in Iasi (1.389 de controale), Suceava (1.338), Mures (1.376), Bacau (1.349), Constanta (1.333), Alba (1.293), Hunedoara (1.1.62), Brasov (1.296), Arges (1.110). Subliniem, acestea sunt judetele cu peste 1.000 de controale. Bucuresti si Ilfov au fost trecute impreuna. In schimb, cel mai relaxat este judetul Salaj, unde au fost efectuate doar 448 de controale.

Valoarea amenzilor

Situatia se schimba partial daca luam in calcul valoarea amenzilor. Astfel, cel mai amendat este municipiul Bucuresti, unde companiile au primit amenzi de 4,26 milioane de lei (circa 1 milion de euro). In total, firmele din Bucuresti si Ilfov au primit sanctiuni in valoare de 4,91 milioane de lei.

Al doilea judet dupa volumul amenzilor primite de companii este Prahova, unde comisarii Protectiei Consumatorului au penalizat sectorul corporatist cu aproape 4,06 milioane de lei.

Urmatorea pozitie in topul amendatilor este judetul Brasov. Urmeaza cateva din judetele medii si mari ale Romaniei: Arad, Constanta, Bihor, Arges, Hunedoara, Braila, Sibiu, etc.

Sursa: econtext.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns