bawab

bawabBawab a împărţit vestiarul cu Zidane, Ronaldinho sau Messi, dar din 2007 şi până în 2010 a fost într-un declin continuu. A jucat pentru Bistriţa numai 98 de minute în turul sezonului trecut, dar l-a salvat Pustai, care l-a luat la Mediaş. Iar atacantul l-a răsplătit cu golul de 1-1 de la Mainz, în manşa întâi a turului III preliminar al Europa League.

La 21 de ani, Thaer Bawab juca la echipa secundă a Realului sub comanda fostei legende a madrilenilor, Michel. Era unul dintre evidenţiaţii echipei secunde şi a ajuns să se antreneze alături de unii dintre cei mai mari jucători ai acelor ani. „De două ori pe săptămână eram chemat să mă antrenez cu prima echipă.

Acolo erau Zidane, Raul, Ronaldo, Figo. Era incredibil”, îşi aminteşte Bawab. N-a apucat să joace însă niciun meci oficial pentru prima echipă a Realului, iar în 2007 a fost cumpărat de Barcelona. Rijkaard l-a convocat şi el la prima echipă, pentru care a jucat două meciuri în Cupa Cataluniei, fiind promovat în acelaşi timp cu Busquets şi Giovani Dos Santos.

Din 2007 a început însă declinul pentru Bawab, care spune că n-a reuşit la marile puteri din Europa pentru că n-a avut noroc. A ajuns în ligile inferioare din Spania, apoi s-a trezit în probe la Bistriţa. A bifat numai 98 de minute pentru „vampiri”. Salvarea a venit de la Gaz Metan, Pustai insistând în iarnă pentru a-l transfera.

„O partidă mare”
Bawab spune că golul marcat în Germania este printre cele mai importante din cariera sa: „Cred că am făcut o partidă mare. Noi ştiam ce ne aşteaptă, ştiam că va fi un meci greu, dar am muncit mult şi am scos un rezultat bun. Golul este unul dintre cele mai importante din cariera mea”.

Joacă în Gruia dacă trec de Mainz
CFR nu joacă în Europa în acest sezon, dar le dă posibilitatea celor de la Steaua şi Gaz Metan să-şi dispute partidele din play-off pe arena „Dr. C-tin Rădulescu. „Am înştiinţat deja oficial UEFA că Gaz Metan, dacă se califică, va juca pe stadionul nostru barajul pentru grupele Europa League”, a dezvăluit preşedintele Iuliu Mureşan. (Cristian ASZALOS)

SCANDAL
Eric, ameninţat cu suspendarea

Brazilianul Eric a plecat ieri în ţara natală, iar conducătorii clubului ardelean îl ameninţă cu un memoriu la FIFA. „Aşa cum v-am spus şi în iarnă, când a plecat la Karpaty Lvov, dacă va face acelaşi lucru, nu va avea altă soluţie decât să se întoarcă înapoi sau să renunţe la fotbal în următorii patru ani”, l-a atacat Ioan Horoba.

„Era mai corect un 2-1”
Antrenorul Cristi Pustai crede că meciul de la Mediaş va fi mai dificil decât cel din Germania. „Am obţinut un rezultat bun la Mainz, care ne ajută să începem partida retur din postura de echipă calificată. Cred că 2-1 pentru ei ar fi fost un scor mai corect din punct de vedere al desfăşurării evenimentelor, dar e bine că s-a terminat aşa pentru noi”. sursa – Prosport

Am obţinut un rezultat foarte bun în Germania. Dacă dăm lovitura cu Mainz şi ne calificăm, vom juca barajul în Gruia

3 reuşite a bifat Bawab la Real B în 10 partide, în sezonul 2006/2007

Unde joacă astăzi colegii lui Thaer Bawab de la Real B şi Barcelona B

Soldado – Valencia
Granero – Real Madrid
Javi Garcia – Benfica
Mata – Valencia
Negredo – Sevilla
Krkic – Barcelona
Busquets – Barcelona
Pedro – Barcelona
Giovani dos Santos – Racing Santander

Nu putem spune că suntem favoriţi în retur. Avem un mic avantaj, dar nemţii sunt puternici şi nu cred că suntem favoriţi

10 goluri a marcat Bawab în 31 de meciuri jucate pentru Real Madrid C, între anii 2004 şi 2006

4 goluri în 13 meciuri a înscris actualul fotbalist al lui Gaz Metan pentru Barcelona B

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns