Anul acesta se ține ARTmania Festival & Granini Refreshing Area

0 124

piata micaÎncepând de vineri 12 august, în Piaţa Mică va funcţiona ARTmania Festival & Granini Refreshing Area unde publicul larg (pentru ca accesul va fi liber şi nerestricţionat) se va putea răcori cu fructe proaspete şi muzică mai uşoară. Programul începe vineri cu Flavius, cel mai priceput toboşar junior (are 11 ani) de la ora 14:30 şi va continuă cu trupa Aeternum din Sibiu.


Flavius va împlini pe 30 august vârsta de 11 ani. De la vârsta de 4 ani a început să fie prezent  pe diferite scene ale festivalurilor din ţară şi din străinătate şi la nenumărate emisiuni tv. A obţinut foarte multe premii ca solist intrumentist şi a susţinut deja numeroase concerte în străinătate, în tări precum: Rusia, Franţa, Bulgaria sau Germania. Flavius este  autodidact. El compune, creează şi are un repertoriu alcătuit din piese de muzică simfonică adaptată la rock.

Formaţia de muzică medievală, renascentistă,  irlandeză & celtică şi rock medieval  Aeternum din Sibiu/ Hermannstadt / Transilvania s-a format în vara anului 1999 ş în cei 11 ani de existenţă a participat la concerte şi recitaluri în cadrul manifestărilor dedicate acestor genuri muzicale.

Sâmbătă în Piaţa Mică de la 16:30 va concerta Classic Beat Orchestra. Grupul format din nouă studenţi la conservator aduce o nouă interpretare unor compoziţii clasice cunoscute, prin filtrul unor genuri ca electro jazz, dub step şi rock. Primul single al trupei, Here We Go este o reinventare a cunoscutei partituri clasice Canon in D Major de Johann Pachebel. Trupa a cântat în locuri precum Muzeul Ţăranului Român, Wings Club sau Opera Naţională din Bucureşti.

Duminică în Piaţa Mică de la 15:30 vom asculta Intermezzo Cvartet. Ideea cvartetului a venit în 2007 când s-au gândit că o formaţie de muzică clasică ar fi foarte potrivită pentru Sibiu. “Încercăm să aducem muzica clasică spre publicul larg, să aducem un repertoriu accesibil tuturor, nu vrem s-o comercializăm.”, declară un membru al cvartetului Intermezzo. O veste bună pentru cei ce nu au reuşit să-şi cumpere până la această dată bilete pentru Festivalul ARTmania: presale-ul V se prelungeşte până la încheierea acestei ediţii a festivalului ARTmania, astfel încât abonamentele achiziţionate în timpul festivalului vor avea preţul de 150 lei, iar biletele de acces pentru fiecare zi – 90 lei.

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...