fbpx

Mai multe concerte la ARTmania Festival Sibiu 2011

110

1 2În acest an, cel puţin 7 trupe din România vor concerta în premieră pe scena Tuborg Sound din noul spaţiu al festivalului, Sibiu Arena.

Interitus Dei din Constanţa şi Guerrillas din Cluj, Monarchy şi Reckoning din Bucureşti, Ethernus din Baia Mare şi Heavy Duty din Sibiu apar pe afişul ARTmania Festival 2011. Programul concertelor din Sibiu Arena va începe vineri spre sâmbătă după miezul nopţii cu Ethernus (de la ora 01:00), după ce în Piaţa Mare vor fi cântat Lacrimas Profundere, Helloween şi Tarja. În aceeaşi noapte va concerta şi Reckoning, iar în paralel, în arenă, Djane Grace va reprezenta comunitatea Lux Noctis la ediția din acest an.

Ethernus, un proiect simfonic power metal cu influenţe de melodic death metal, este prezent pe piaţa muzicală românească încă din 2007.  Primul album al trupei, Memories from Eternity a aparut în primăvara anului 2011 şi va fi prezentat la ARTmania Festival 2011. Formaţie tânără, Reckoning a avut primul concert în primăvara anului 2011, la doi ani de la formare. Trupa, care abordeaza un melodic death metal cu influenţe atmosferice, s-a bucurat de un mare succes încă de la primele apariţii. Reckoning a avut concerte în cele mai mari cluburi bucureştene alături de trupe străine precum Mastic Scum, Infected Rain, Claymore sau Eufobia. Petrecerile Lux Noctis sunt deja istorie.

Ziua de sâmbătă în Sibiu Arena va începe la prânz odată cu sosirea paradei de motociclete printr-un concert Heavy Duty la ora 13:00. Monarchy va urca pe scena Tuborg Sound începând cu ora 15:00, iar la ora 17:00 va începe cel mai aşteptat concert al arenei: Interitus Dei. Programul va continua în Piaţa Mare cu trei concerte: Republica, Lacuna Coil şi Sonata Arctica, după care, va urma o noapte nebună în Sibiu Arena cu Gurerillas live de la ora 01:00 şi Truda în noapte, aproape de ora două. Tot în Sibiu Arena, dar într-o altă zonă dedicată evenimentelor muzicale, Mr. DJ Silvius va menţine spiritele active printr-un  DJ set cu influenţe alternative-metal pe alocuri.

Concertele de duminică din Sibiu Arena vor începe cu ora 17:30. Programul detaliat al evenimentelor din această zi va fi publicat în zilele următoare.

În acelaşi spaţiu timp de trei zile va funcţiona camping-ul, parcarea, o zonă de entertainment, expoziţii, workshop-uri şi alte surprize. Accesul în spaţiile de desfăşurare ale evenimentelor din Sibiu Arena va fi gratuit pentru posesorii de brăţări ARTmania Festival 2011. Ceilalţi doritori vor trebui să cumpere un bilet în valoare de 5 lei pentru fiecare intrare.

Spaţiul Sibiu Arena, o bază militară dezafectată, a fost amenajat printr-un parteneriat între ARTmania Festival şi Baumeister, una dintre cele mai importante companii de construcţii din România, firma cu capital integral german, activă pe piaţa locală din anul 1997. Datorită acestui parteneriat, festivalul ARTmania poate oferi un nou spaţiu de desfăşurare pentru evenimentele culturale în aer liber, în afara aglomeraţiei urbane şi oferă servicii complete de camping la cele mai înalte standarde internaţionale. Sibiu Arena va fi deschis începând de vineri, 12 august, ora 10:00, până luni, 15 august, ora 10:00.

La Sibiu se poate ajunge cu maşina, microbuzul, autobuzul, trenul sau avionul, sau cu bicicleta, care acum poate fi transportată şi cu trenul. Cei care vin spre Sibiu prin Valea Oltului trebuie să ştie că pe această rută se desfăşoară lucrări de reabilitare, care îngreunează traficul.

În perioada Festivalului ARTmania (8-14 august), datorită parteneriatului încheiat între ARTmania şi CFR, vor fi introduse din nou vagoanele speciale pentru transportul călătorilor cu biciclete, care se va face gratuit pe toată distanţa de circulaţie. Astfel, trenurile 1621 şi 1622 pe ruta Bucureşti Nord- Sibiu circulă după următorul program: 1621 are ora plecare din Bucureşti Nord la 10.50 şi ora de sosire în Sibiu la ora 17.27, iar 1622 are ora de plecare din Sibiu la 17.00 şi ora de sosire în Bucureşti Nord la 23.15.

Pentru cei care vin din Timişoara, CFR anunţă că se pot transporta biciclete pe următoarele trenuri: accelerat Săgeata Albastră 1812, 1624, 1814,  care circulă pe relaţia Timişoara Nord – Sibiu şi  1811, 1623, 1813 care circulă pe relaţia Sibiu – Timişoara Nord. Transportul este contra cost, preţul fiind stabilit în funcţie de distanţă şi greutate. Astfel, tariful pentru transportul unei biciclete obişnuite pe distanţa Timişoara Nord- Sibiu este de 16 lei. Călătorii care au biciclete pliabile şi demontabile beneficiază de transportul lor gratuit pe orice rută sau tip de tren, cu condiţia să nu-i incomodeze pe ceilalţi călători.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.