microbuzsprinter313

microbuzsprinter313În perioada 25-31 iulie a.c., sub denumirea ACŢIUNEA BUS, pe toate sectoarele de drum naţional şi judeţean din Sibiu, poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni preventive ce vizează reducerea victimizării prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane.

Aceste acţiuni au fost desfăşurate împreună cu reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române – Secţia Sibiu, C.N.A.D.N.R. şi Registrului Auto Român  – Secţia Sibiu.

În perioada de referinţă., poliţiştii rutieri au verificat un număr de 830 de vehicule destinate transportului public de persoane. Dintre acestea, 75 de vehicule erau înmatriculate în străinătate.

Pe linie de poliţie rutieră au fost constatate 300 de abateri de la normele rutiere şi întocmit un dosar penal (dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice a unui conducător auto era suspendat).

Au fost aplicate 300 de sancţiuni contravenţionale, astfel:

116 sancţiuni contravenţionale pentru neportul centurii de siguranţă;

44 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea regimului legal de viteză;

35 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiuni tehnice;

23 sancţiuni contravenţionale pentru lipsa unor documente necesare îndeplinirii activităţii sau ale conducătorului auto;

77 sancţiuni contravenţionale pentru alte abateri;

2 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru abateri constatate la utilizarea tahografului şi privind respectarea orelor de conducere/repaus;

3 sancţiuni contravenţionale pentru neasigurarea încărcăturii transportate;

în cazul a 2 vehicule s-a luat măsura interdicţiei de a-şi continua deplasarea.

5 certificate de înmatriculare au fost ridicate în vederea suspendării

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns