Orchestra Română de Tineret pe scena Sălii Thalia

0 151

orchestraCel mai important eveniment muzical-simfonic al lunii august va avea loc în data 18 august la Sala Thalia din Sibiu cu începere de la ora 19.00. Este vorba de un concert extraordinar susţinut de Orchestra Română de Tineret condusă de maestrul Cristian Mandeal.

Concertul face parte din Festivalul Internaţional ‘Enescu şi Muzica Lumii’ care cuprinde spectacole în şase oraşe din ţară: Buşteni, Sinaia, Predeal, Braşov, Câmpina şi Sibiu.
Concertul de la Sibiu cuprinde lucrări semnate Maurice Ravel, Igor Stravinski, L.van Beethoven şi, bineînţeles, George Enescu. Pentru programul de la Sibiu, alături de Orchestra Română de Tineret şi de dirijorul Cristian Mandeal, pe scena Sălii Thalia va mai urca solista Alina Tifu. Prima orchestră simfonică de tineret din România a luat fiinţă la Sinaia în vara anului 2008, la iniţiativa violoncelistului şi directorului artistic al acesteia, Marin Cazacu, cu sprijinul Fundaţiei ‘Prietenii muzicii -Serafim Antropov’. Membrii săi, marea majoritate cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, sunt selectaţi dintre cei mai buni la nivel naţional. Pregătirea tehnică şi artistică este asigurată de la înfiinţare de maestrul Cristian Mandeal.
Proiectul ‘Orchestra Română de Tineret – spirit enescian şi tradiţie europeană’ a pornit din necesitatea racordării tinerei generaţii de muzicieni români la exigenţele şi aspiraţiile artistice europene. Concertele susţinute în 2008, 2009 şi 2010 în cadrul Festivalului Internaţional ‘Enescu şi muzica lumii’ la Sinaia, Buşteni, Braşov şi Bucureşti’ au constituit un adevărat triumf’. ”Un percuţionist care pulsează împreună cu întreaga orchestră, partide de corzi sincronizate ceas, suflători care provoacă reacţii mai mult decât entuziaste în lanţ.
Orchestra Română de Tineret a creat un nou standard în muzica românească actuală’ este de părere Maria Balabaş – redactor la Radio România Cultural.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.