Investiţie de peste 4 milioane lei la Centrului scolar pentru educatie Turnu Rosu

0 164

turnu rosu okPrin semnarea contractului de finantare din fonduri REGIO, ce a avut loc la sediul Consiliului Judetean Sibiu, se doreste reabilitarea si modernizarea Centrului scolar pentru educatie incluziva Turnu Rosu, unul dintre cele cinci astfel de centre din judet.

La semnarea contractelor de finantare au participat Presedintele CJ Sibiu, domnul Martin Bottesch si doamna Maria Ivan, director Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in cadrul ADR Centru. Cele peste 3,17 milioane lei solicitate ca finantare nerambursabila pentru acest proiect vor fi asigurate prin Axa prioritara 3 – Imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul major de interventie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua.

Obiectivul proiectului contractat in data de 9 august 2011, este de a imbunatati calitatea infrastructurii si a serviciilor educationale incluzive de la nivelul judetului Sibiu, prin modernizarea Centrului scolar pentru educatie Turnu Rosu. Acest obiectiv va fi atins dupa finalizarea proiectului contractat, ce se va derula pe o perioada de 19 luni, in urma investitiilor atrase din fonduri nerambursabile REGIO. Principalele lucrari executate prin proiect vor fi reabilitarea cladirii existente, dotarea acesteia cu mobilier nou si cu echipamente IT, realizarea de facilitati specifice persoanelor cu dizabilitati (rampe de acces, lift persoane). Investitia va asigura reabilitarea si dotarea cu mobilier exterior  a curtii centrului, precum si realizarea unui club scolar. Beneficiarii finali ai proiectului vor fi cei 89 elevi ai centrului, care provin din localitatile Turnu Rosu, Talmaciu, Racovita, Avrig si Sebesul de Jos. Intregul proiect are o valoare de  4.217.413,6 lei, din care suma totala solicitata de Consiliul Judetean Sibiu, prin cererea de finantare Cod SMIS 11088 – „Reabilitarea si modernizarea Centrului scolar pentru educatie incluziva Turnu Rosu”, este de 3.175.079,3 lei.

„Judetul Sibiu este unul dintre cele mai active la nivelul Regiunii Centru in privinta atragerii de fonduri nerambursabile prin Programul Operational Regional. Din acest judet au fost depuse spre finantare, pana la data de 2 august a.c., un numar de 156 solicitari de fonduri nerambursabile, pentru proiecte a caror valoare totala este de aproape 370 milioane euro, in conditiile in care intreaga Regiune Centru dispune de un buget de circa 439 milioane euro pentru toate proiectele Regio. Acum este esentiala sprijinirea beneficiarilor acestor proiecte, pentru a-si atinge obiectivele propuse si pentru a transforma documentatiile pregatite in lucruri concrete, drumuri, strazi, spitale si scoli modernizate. Pentru a ne asigura de acest lucru, deja am platit, in urma depunerii la sediul nostru a cererilor de prefinantare si a cererilor de rambursare, peste 25 milioane euro, fonduri care vor contribui activ la dezvoltarea judetului Sibiu” a declarat doamna Maria Ivan, director Organism Intermediar in cadrul ADR Centru.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.