Sibiul este pe locul I în topul salariilor incasate de agricultorii din toate judetele tarii

0 151

196 Harta salarii agricultori 2011Surprinzator, salariul mediu al agricultorilor din Sibiu este cel mai ridicat din toate judetele tarii. Sibienii din sectorul agricol au castigat, in medie, 1.381 lei in luna aprilie, fiind pe prima pozitie in tara.

Siteul Econtext a realizat o analiza despre salariul mediu al angajatilor din sectorul agricol. Astfel, s-a realizat o harta cu salariul mediu al agricultorilor din fiecare judet al Romaniei si, in plus, s-au ierarhizat aceste judete pentru a vedea unde castiga agricultorii cei mai multi/putini bani. De asemenea, mai trebuie spus ca datele sunt valabile pentru luna aprilie a anului 2011, acestea fiind ultimele date disponibile. In caun lucru: cand vorbim de sector agricol ne referim si la activitatile de silvicultura, vanatoare, pescuit, etc.

Sibiu fruntaş în top

Iar ierarhia arata astfel: judetul castigator este Sibiu! Surprinzator, salariul mediu al agricultorilor din Sibiu este cel mai ridicat din toate judetele tarii.

Sibienii din sectorul agricol au castigat, in medie, 1.381 lei in luna aprilie, fiind pe prima pozitie in tara. A doua pozitie este detinuta de Galati, unde agricultorii au castigat, in medie, 1.344 lei in aprilie, iar pe locul trei vin sucevenii, cu un salariu mediu de 1.329 lei pe luna.

La polul opus, cele mai mici salarii sunt in Harghita si Covasna, doua dintre cele mai sarace judete din tara (topul judetelor dupa gradul lor de bogatie/saracie poate fi vizualizat aici).

Agricultorii din Harghita au avut un castig salarial de 892 de lei. In acelasi timp, angajatii din domeniul agricol din judetul Covasna au avut un salariu de 853 de lei. Sursa – econtext.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.