carabulea vrea să cumpere acţiuni mai multe la banca carpatica: “vor fi mulţi speriaţi de bombe care vor vinde ieftin”

carabulea vrea să cumpere acţiuni mai multe la banca carpatica: “vor fi mulţi speriaţi de bombe care vor vinde ieftin”Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica, cotate la Bursa de Valori Bucureşti, au pierdut în ultimele trei şedinţe de tranzacţionare 20,83%. Astfel, omul de afaceri Ilie Carabulea, care deţine peste o treime din bancă, şi-a văzut deţinerea diminuată cu peste 3,7 milioane de euro, conform adevarul.ro.

Omul de afaceri, plasat pe locul 22 în clasamentul „Forbes 500 Miliardari”, spune însă că nu este afectat pentru că el nu vinde, este investitor pe termen lung. „Noi nu avem de vânzare. Dacă nu avem de vânzare, nu ne afectează. Valoarea băncii rămâne aceeaşi prin know-how şi imobiliarele pe care le deţine”, spune Carabulea. Mai mult, omul de afaceri spune că scăderea cotaţiilor este un moment bun pentru cumpărare. „Normal că o să cumpăr, dar nu ­m-am gândit la aceasta în acest moment şi nici nu am banii alocaţi. Vor fi mulţi speriaţi de bombe care vor vinde ieftin”, a spus el.
Şi titlurile Banca Transilvania (TLV) au avut de suferit. Cotaţiile au scăzut cu 8,72% în ultimele şedinţe, deşi ieri au reuşit să recupereze uşor. Robert Rekkers, directorul general al Băncii Transilvania, care ­deţine aproximativ 1% din acţiunile băncii, spune că nu are de gând să vândă titlurile ­deţinute chiar dacă valoarea lor este în scădere. „Este clar o reacţie la ceea ce s-a întâmplat pe pieţele internaţionale. Eu am cumpărat acţiuni la Banca Transilvania şi am de gând să mai cumpăr, însă acesta nu este un sfat pentru investitori, este o decizie personală”, a spus bancherul. Deţinerile lui Rekkers la Banca Transilvania au scăzut cu aproape 450.000 de euro din cauza declinului bursei din ultimele zile. Sursa: adevarul.ro

Ultima oră

Comentariul meu