Aproape 200 de sibieni au fost testaţi psihologic în cadrul unui proiect pilot

0 119

1Activitatea de cercetare şi studiu de teren privind identificarea şi evaluarea nevoilor specifice ale diferitelor grupuri ţintă din zonele rurale din cadrul Proiectului Antreprenoriatul în Mediul Rural – O şansă de ocupare s-a finalizat.

Demarată în luna martie a acestui an, activitatea s-a desfăşurat în zonele rurale din Regiunile Centru, Nord-Vest, Vest şi Sud-Muntenia. Astfel, în cadrul proiectului au fost testate psihologic 1080 de persoane din cele 1419 care formează grupul ţintă al proiectului. Acest total se împarte pe judeţe după cum urmează: 193 persoane în judeţul Sibiu, 330 în judeţul Satu-Mare, 282 în judeţul Hunedoara şi 275 în judeţul Teleorman. Alte 339 persoane din cadrul grupului ţintă aferent proiectului nu au fost testate din diverse motive: 150 persoane s-au angajat cu contract de muncă (44 persoane în judeţul Sibiu, 36 în judeţul Satu-Mare, 50 persoane în judeţul Hunedoara şi 20 persoane în judeţul Teleorman), practicarea activităţi sezoniere în ţară, decese şi neparticipare din alte motive personale la această activitate.

Testarea candidaţilor a fost realizată de psihologii achiziţionaţi în cele 4 regiuni de implementare pe baza unui chestionar şi a unor teste de evaluare psihologice. Obiectivele urmărite au fost identificarea potentialului psihoaptitudinal al persoanelor din grupul ţintă care vor urma cursuri de formare profesională şi aplicarea unui chestionar individual pentru selecţia cursanţilor, chestionar care le evidenţiaza cunoştinţele dobândite anterior pentru care nu au un certificat de formare profesională.

Pe baza informaţiilor obţinute în cadrul activităţii de testare psihologică a fost demarată cea de a şaptea activitate aferentă proiectului, respectiv furnizarea serviciilor de informare şi consiliere profesională, care va cuprinde informaţii privind piaţa muncii şi evoluţia ocupaţiilor, evaluarea şi autoevaluarea personalităţii în vederea orientării profesionale, instruirea în metode şi tehnici de căutare a unui loc de muncă.

Proiectul Antreprenoriatul în Mediul Rural – O şansă de ocupare este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”. Derulat în perioada 1 iulie 2010 – 30 iunie 2013, proiectul este implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, având parteneri Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu-Mare, Hunedoara, respectiv Teleorman, S.C. Technical Trainning S.R.L. Bucureşti şi Techniki Ekpedeftiki, Kentro Epagelmatikis Katartisis S.A. Grecia.

Proiectul se înscrie în Axa prioritară 5 – Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenţie 5.2. – Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.