Ilie Carabulea este printre şmecherii care şi-au retras la timp banii de la FNI

0 191

Carabulea1Procurorii au identificat 12 persoane, o universitate şi o fundaţie care şi-au retras sume între unu şi zece miliarde de lei vechi de la FNI , pe 10 aprilie 2000, cu 45 de zile înainte de prăbuşirea fondului. Singurul care a scos, în aceeaşi zi, o sumă cu mult mai mare de 10 miliarde de lei vechi a fost Nicolae Popa, conform adevărul.ro.

Printre cei care au beneficiat de ultima tranşă de bani de la FNI se numără şi cunoscutul om de afaceri sibian, Ilie Carabulea.

lie Carabulea (64 de ani) este pe locul 22 în topul „Forbes 500 Miliardari”, cu o avere de aproximativ 200 de milioane de euro. Deţine holdingul Atlassib din care fac parte compania de transport internaţional de persoane Atlassib precum şi firmele de transport marfă Transcar, Comtram şi Transcom. Holdingul cuprinde încă patru firme de legumicultură, pomicultură, zootehnie și industria cărnii, precum și două firme de comerţ, Comat Sibiu și Bricomat. Mai deţine în mod direct aproape 38% din acţiunile Băncii Comerciale Carpatica şi în mod indirect aproximativ 4% din acţiuni, prin intermediul Atlassib.

Carabulea a fost acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă în relatia cu Florin Apostu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lâng Judecătoria Sibiu. Carabulea i-ar fi oferit o revizie tehnică gratuită lui Apostu pentru ca acesta să intervină în cazul memoriului pe care îl trimisese către procurorul general al României pentru promovarea unui recurs în anulare. sursa: Adevarul

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.