cindrea

cindreaDeputatul sibian a fost deranjat de afirmaţiile Ministrului Muncii care a declarat că judeţul Sibiu conduce într-un clasament în funcţie de numărul primăriiilor la care au fost descoperite nereguli în acordarea ajutorului pentru încălzire în perioada februarie-martie 2011.

Iată scrisoarea deschisă a lui Cindrea către Sebastian Lăzuroiu:

„Date fiind gravele acuzatii pe care le-ati adus cu ocazia conferintei de presa de ieri, cand ati anuntat existenta unui “sondaj” care arata fraude in sistemul asigurarilor sociale, precum si absenta oricaror detalii consistente cu privire la acest anunt, va solicit in mod public urmatoarele:

– Prezentarea publica a bazei de date pe care ati efectuat respectivul “sondaj” in randul localitatilor, pentru ca datele despre care vorbiti in calitate oficiala sa poata fi verificate si autentificate

– Oferirea de explicatii cu privire la modul in care ati realizat “esantionul” pe care ati masurat respectivele fraude, pentru a afla modul in care s-au ales localitatile, numarul lor, marimea lor, dispersia lor geografica

– Detalierea cu privire la “culegerea datelor”, respectiv cu privire la modul in care s-au centralizat datele, perioada in care s-au strans datele respective, precum si sursele cu care s-a lucrat pentru acest obiectiv

– Explicarea mai clara a conceptului de “frauda” la care va referiti, pentru ca el implica foarte multe elemente si responsabilitati de natura politica si juridica, atat din partea institutiilor masurate, cat si din partea institutiilor de control care ar fi trebuit sa anunte respectivele fraude de-a lungul timpului

Consider ca, in absenta acestor elemente, declaratiile dvs sunt total iresponsabile si au drept scop subminarea statului social in Romania, un demers pe care, de altfel, il urmariti cu consecventa de mai mult timp. Romania are nevoie de un stat social, care sa isi protejeze cetatenii si care sa le garanteze drepturile, in special in conditiile in care ponderea cheltuielilor sociale in PIB este, in continuare, in Romania, la cel mai scazut nivel din Uniunea Europeana.

Subliniez ca, daca in urma acestei anchete, exista vinovati care au incalcat legea, ei trebuie sa plateasca, in conformitate cu legea. Nu putem insa accepta aruncarea unei anateme asupra tuturor localitatilor din Romania, intr-o forma de invinovatire colectiva, doar pentru a va atinge interesele de imagine.

Va reamintesc ca, in ultimii ani, partidul pe care il reprezentati a controlat in totalitate toate institutiile statului, inclusiv cele care au responsabilitati cu privire la verificarea acestor asa-zise fraude. Avand toate aceste institutii in subordine, este o dovada de maxima iresponsabilitate din partea dvs sa vorbiti despre fraude, fara sa fi facut nimic in ultimii doi ani pentru a le demasca sau bloca.

Mai mult, prin “reformele” promovate la ministerul Muncii de catre reprezentantii Partidului Democrat Liberal, institutiile de control au fost puternic slabite, ceea ce a dus in mod logic la aparitia de dosare incomplete sau intocmite fara respectarea prevederilor legale, in cazul celor care solicita ajutoare sociale.

Daca sunteti nemultumit de ceea ce ati gasit in domeniul pe care vremelnic ati fost pus s ail pastoriti, ar trebui sa va asumati ca acesta este rezultatul politicii promovate de partidul care va sustine in functia de ministru al Muncii.

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra si consider ca, in cazul in care acesta nu vine, gestul dvs a fost doar unul cu scop diversionist, pentru a acoperi subiecte de mai mare relevanta publica, in care dvs aveti o responsabilitate directa, precum pierderea treptata a drepturilor romanilor care muncesc in strainatate.”

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns