7.500 de participanți la ARTmania Festival Sibiu 2011 au invadat muzeele Sibiului

163

Aproape 7.500 de iubitori de cultură au invadat muzeele Sibiului în timpul festivalului artelor, ARTmania 2011, derulat în perioada 8 – 14 august. Pe durata unei săptămâni întregi, festivalul a oferit pasionaţilor de artă o varietate de manifestări, de la expoziţii de pictură şi de fotografie, la workshop-uri de artă modernă şi tradițională, lansări de carte şi până la seria de concerte deja consacrate.

Suntem încântaţi de colaborarea pe care ARTmania o are cu instituţiile de cultură din Sibiu şi de ajutorul acordat de acest festival eforturilor noastre de a promova activităţile culturale în rândul publicului. Spre exemplu, numărul celor care au trecut pragul muzeelor în săptămâna festivalului s-a dublat faţă de cifra obişnuită de vizitatori pe care reuşim să o atingem chiar şi în perioadele de vârf, din timpul verii. Aşadar, vorbim de un parteneriat care oferă rezultate concrete şi care sprijină în mod real dezvoltarea comunităţii sibiene.”, a declarat dr. Dana Roxana Hrib, Şef Secţie educaţie, marketing, comunicare Muzeul Național Brukenthal, Sibiu.

Cei sosiţi la festival s-au putut bucura, în premieră în acest an, de trei zone dedicate manifestărilor culturale şi spectacolelor: în Piaţa Mare, în Piaţa Mică şi în ARTmania Festival Arena (zona de camping din pădurea Dumbrava), unde s-au putut întâlni atât cu nume consacrate ale scenei internaţionale, cât şi cu trupe româneşti cunoscute.

Concertele organizate în cea de-a şasea ediţie a Festivalului ARTmania a reunit peste 17.000 de persoane venite la Sibiu atât din ţară, cât şi din străinătate. Peste 1.000 de fani din Germania, Italia, Franţa, Serbia, Turcia, Ungaria şi Bulgaria au călătorit special spre ţara noastră pentru a vedea trupe de renume venite să concerteze în premieră în România, precum Sonata Arctica (cea mai de succes trupă de power metal finlandez) sau Lacuna Coil (legenda rock a Italiei contemporane). Nume cunoscute, ca Helloween (maeştrii power metal-ului german), Lacrimas Profundere ori Tarja Turunen au urcat pentru prima dată pe scena de la Sibiu.

Zonele de concerte din Piaţa Mică şi din ARTmania Festival Arena au fost locul de întâlnire al fanilor cu unele dintre cele mai apreciate trupe româneşti, precum byron, Interitus Dei, Monarchy, Reckoning, Guerrillas, Truda, Classic Beat Orchestra sau Tagma.

ARTmania este nu doar un festival cu tradiţie. Este un festival de suflet şi un loc de întâlnire pentru iubitorii de cultură şi de muzică bună. Piaţa Mare a ajuns, de la an la an, să fie destinaţia comună pentru tot mai mulţi oameni sosiţi din toate colţurile ţării şi din străinătate. Acest lucru poate doar să ne bucure şi să ne motiveze să pregătim pentru anul viitor o ediţie cu şi mai multe surprize.”, a declarat Codruţa Vulcu, Director Artmania Festival

Festivalul ARTmania are loc în luna august a fiecărui an în cetatea Sibiului şi oferă iubitorilor de artă o săptămână întreagă dedicată manifestărilor culturale. Programul bogat şi diversificat, adaptat publicului şi atmosferei cetăţii medievale, include concerte, expoziţii, lansări de carte, workshop-uri şi evenimente speciale dedicate artelor frumoase.

 

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi