S-a stins din viaţă cineastul, publicistul şi scriitorul sibian Petru Maier-Bianu

0 119

maier bianu petruPublicistul şi scriitorul Petru Maier-Bianu a murit, marţi, la Bucureşti, din cauza unei maladii incurabile, la vârsta de 64 de ani, a anunţat, miercuri, Fundaţia Culturală ACCUMM. Înmormântarea va avea loc joi, 25 august, la ora 11.00, în cimitirul din localitatea Bolintin Deal.

Născut la Sibiu pe 2 septembrie 1947, Petru Maier-Bianu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1975, la secţia Imagine de Film. A lucrat ca operator, scenarist şi regizor la Studiourile Buftea şi la Televiziunea Română şi a realizat filme artistice şi documentare şi a publicat proză, eseuri şi poezie.

În calitate de Preşedinte al Fundaţiei Culturale ACCUMM, create împreună cu soţia sa, pianista Verona Maier, a coordonat stagiunea muzicală ‘Iosif Sava’ găzduită de Palatul Şuţu şi a decernat premii pentru muzică de scenă la Festivalul de Teatru Atelier.

În memoria scriitorului, cineastului şi prietenului Petru Maier Bianu, Festivalul Internaţional de Teatru Atelier va continua să acorde Premiul pentru muzică de scenă, premiu inventat şi acordat în ultimii zece ani de Fundaţia ACCUMM’, informeaza Agerpres.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.