Ora de Sibiu
Știri in direct

Vacanţă la Sibiu pentru copiii şi tinerii dializaţi la Ocna Sibiului

124

Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta”, cu sprijinul companiei Fresenius NephroCare România, organizează pentru 34 de copii şi tineri cu insuficienţă renală cronică, în perioada 22 august – 1 septembrie, la Sibiu, tabăra „Zâmbet de copil”.

Continuând tradiţia de a se implica şi a ajuta copiii, tradiţie începută în martie 2008 când în centrul de dializă Fresenius NephroCare Oradea era inaugurat un salon special dedicat tratamentului copiilor dializaţi, Fresenius NephroCare va asigura realizarea şedinţelor de dializă pentru cei aflaţi în tabără. Participanţii din întreaga ţară, cu vârste cuprinse între 7 şi 28 de ani, vor efectua şedinţele de dializă la centrul Nefromed Dialysis Center din Sibiu, centru preluat la 1 iulie 2011 de compania Fresenius NephroCare România, liderul pieţei de servicii private de dializă. În plus, pe parcursul vacanţei lor, copiii vor avea ocazia să viziteze câteva obiective turistice din Sibiu: Muzeul Satului, Grădina Zoologică şi centrul vechi al oraşului.

„Niciunul dintre cei 34 de copii nu a mai fost până acum în Sibiu. Prin urmare, cu siguranţă va fi o excursie memorabilă. Condiţia lor de sănătate şi dificultăţile financiare nu le permit să facă deplasări în afara oraşului de reşedinţă. De aceea, această tabără anuală, unică în ţară, este pentru ei un adevărat prilej de bucurie. Mulţumim tuturor celor care ne sprijină în organizare şi în mod special companiei Fresenius, care ne-a oferit suport logistic, financiar şi mai ales uman, de care avem atât de multă nevoie” – Emanuel Ungureanu, Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta”.

„Activităţile de relaxare, distracţiile, activităţile fizice şi discuţiile colective au o importanţă majoră pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor care urmează un tratament de dializă. Din păcate, în cazul celor mai mulţi dintre ei, petrecerea timpului într-un mod plăcut este privită ca un lux şi nu ca o necesitate. Această tabără este binevenită, întrucât încurajează destinderea şi buna dispoziţie, dar şi socializarea şi schimbul de idei. Călătoria va avea un impact pozitiv major atât asupra organismului, cât şi asupra psihicului copiilor, asigurându-le ieşirea din rutină şi încurajându-i să privească situaţia dintr-o perspectivă mai optimistă” – Andreea Păştioiu, psiholog Fresenius NephroCare România.

„Ne-a impresionat povestea acestor copii şi tineri, care se luptă zi de zi, alături de familiile lor, să aibă o viaţă apropiată de normalitate. De aceea am hotărât să le oferim tot sprijinul nostru. Dincolo de efortul logistic de a prelua pe parcursul unei săptămâni tratamentul tuturor în centrul nostru din Sibiu, am decis să le asigurăm şi transportul în conditii de siguranţă corespunzătoare pe toată perioada taberei”, a declarat Ioana Ţoncu, Director Operaţional Fresenius NephroCare România.

Tabăra „Zâmbet de copil” a ajuns la cea de-a zecea ediţie. Până în prezent, au fost organizate excursii la Legia (judeţ Cluj), Braşov şi Constanţa, cu sprijinul autorităţilor locale şi al sponsorilor – firme private sau persoane particulare.

 

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...