A 45-a ediţia a Târgului Olarilor se ţine în weekend

145

Targul Olarilor 2010 160Cel mai vechi eveniment cultural al Sibiului contemporan îşi deschide, sâmbătă, porţile pentru a 45-a oară: Târgul Olarilor. După o tradiţie veche de decenii, meşteri din renumite centre de olărit ale României se întâlnesc la Sibiu, în prima sâmbătă şi în prima duminică din luna septembrie.

La ediţia din acest an sunt aşteptaţi în jur de 150 de olari şi meşteri în ceramică figurativă, reprezentanţi din 30 de judeţe. Astfel, vizitatorii pot observa evoluţia şi preocupările meşterilor olari şi ceramişti de la an la an, noutăţile şi caracteristicile celor mai reprezentative şcoli de olărit din România: Horezu, Corund, Braniştea, Obârşa, Marginea etc.
Ca de obicei, în perimetrul Târgului se va regăsi şi roata olarului, iar cinci meşteri vor face demonstraţii practice pentru vizitatori.
Târgul Olarilor se desfăşoară în Piaţa Mare din Sibiu, în 3-4 septembrie 2011.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale ‘Cindrelul-Junii’ Sibiu şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.