Cel mai important coregraf român vine pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu

0 187

Foto poster NOCHE BACH1Spectacolul „Noche Bach“, în coregrafia lui Gigi Căciuleanu și interpretarea Baletului Național din Chile va fi prezentat miercuri, 7 septembrie, ora 19:00, pe scena Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu. Evenimentul va avea loc în cadrul Întâlnirilor JTI și al Festivalului „George Enescu“.

Absolvent al Școlii Naționale Superioare de Coregrafie din București, Gigi Căciuleanu și-a șlefuit talentul la Școala de Balet a Teatrului Balșoi din Moscova, iar în 1973 s-a mutat la Paris.  Întreaga sa existență ca artist a stat sub semnul a două adevărate stele ale secolului XX, după cum declară acesta: Miriam Răducanu și Pina Bausch.

Spectacolul prezentat la Sibiu pune în practică preocupările personale ale coregrafului român atât în domeniul tehnicii, cât și în cel al exprimării prin dans ca o îmbinare a poeziei cu matematica. Prima parte a spectacolului – Conciertos – explorează mecanismele cele mai ascunse ale ființei umane, fiind mai abstractă, asemenea unei partituri muzicale. Partea a doua a spectacolului – Canto – este prezentată ca un cor dansant, mult mai emoțională și teatrală.

Au mai rămas doar câteva zile până la spectacolul de la Sibiu, iar artișii sunt extrem de emoționați. „Sibiu înseamnă, atât pentru întreaga companiei a Baletului Naţional Chilian, cât și pentru mine, o amintire superbă de la participarea noastră la Festivalul Internaţional de Teatru din 2005. Un public minunat, într-un oraș minunat! Nu cred că exagerez spunând că istoria Baletului Naţional Chilian cu Sibiul este, fără doar și poate, o pură istorie de amor.“, a declarat Gigi Căciuleanu.

„Cu siguranţă că acest eveniment este unul dintre cele mai aşteptate spectacole de dans din acest an de la Sibiu, iar noi suntem mândri să ne reîntâlnim cu aceşti artişti talentaţi.“, a spus Constantin Chiriac, directorul TNRS.

Baletul Naţional din Chile a fost fondat în 1945 şi este cea mai importantă companie profesionistă de dans contemporan din Chile.

Biletele pentru acest spectacol au fost puse în vânzare la Agenția Teatrală de pe Nicolae Bălcescu și online pe eventim.ro. Prețul unui bilet la categoria I este de 50 de lie, iar la categoria II de 30 de lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.