Primăria efectuează lucrări de amenajare pe pârâul de lângă Facultatea de Medicină

124

În perioada imediat următoare municipalitatea va demara lucrările de amenajare a unei zone foarte importante a pârâului Trinkbach. Contractul pentru execuţia lucrărilor a fost semnat astăzi, iar lucrările vor începe chiar de luna aceasta.

“Am luat decizia de a reabilita această zonă a pârâului pentru că aici încep să se concentreze tot mai multe sedii de instituţii: Facultatea de Medicină, Biblioteca Universitară, una din intrările în incinta Spitalului Judeţean şi acum un nou bloc de locuinţe pentru tineri. Prin această investiţie vrem să creştem siguranţa malurilor, salubritatea zonei şi capacitatea de preluare a apelor pluviale pentru a evita inundaţiile” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Lucrările vor începe de la podul cu dale de pe strada Independenţei şi se vor întinde pe o lungine de aproximativ 28 de metri în avalul pârâului. Acestea vor include intervenţii complexe de consolidare a malului, realizarea unor ziduri de sprijin şi betonarea fundulului pârâului.

Contractul a fost adjudecat în urma licitaţiei de SC DPC SA pentru o valoare de 185.488,06 lei, plus TVA. Lucrările vor începe chiar de luna aceasta şi se vor întinde pe o perioadă de două luni.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.