profi

profiÎn urma demersurilor făcute de către Sindicatul Liber Învățământ Sibiu, afiliat la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, cadrele didactice de la Liceul de Artă Sibiu își vor putea primi salariile.

Vă reamintim că, din cauza lipsei fondurilor, angajații liceului au fost plătiți până în luna iunie a acestui an. S-a ajuns la această situație extrem de gravă, pentru că, începând cu anul 2011, costul standard per elev la liceele vocaționale a fost diminuat aproape la jumătate față de anul 2010. Astfel, fondurile pentru plata salariilor s-au epuizat în luna iunie.

Atât conducerea SLI Sibiu cât și directorul unității de învățământ au solicitat autorităților locale (Consiliul local Sibiu, Serviciul școli din cadrul Primăriei Sibiu, Direcția finanțelor publice Sibiu ) să ia măsuri pentru soluționarea acestei probleme.

„Problema financiară a colegilor noștri putea fi rezolvată prin redistribuirea de fonduri de la unitățile școlare care au un surplus de fonduri la cele care sunt în deficit. Ceea ce a îngreunat și mai mult situația este chiar legislația. Prevederile HG 1395/2010 sunt extrem de neclare. Conform acesteia, în cazuri  excepționale se poate face redistribuirea de fonduri între unitățile școlare, dar nu se precizează nici care sunt aceste cazuri excepționale și nici cine trebuie facă acest lucru’’, a declarat Rodica Moldovan, președinte Sindicatul Liber din Învățământ Județul Sibiu.

După protestul cadrelor didactice, din data de 25 august 2011, Ministerul Finanțelor Publice a trimis o adresă către Liceul de Artă Sibiu în care precizează faptul că redistribuirea fondurilor poate fi făcută de ordonatorul de credite, după ce Inspectoratul Școlar Județean stabilește care sunt cazurile excepționale.

Sindicatul Liber Învățământ Sibiu atrage atenția că în județ sunt 50 de unități școlare care nu dispun de resurse finaciare suficiente pentru a plăti integral salariile în anul 2011. Prin urmare, situația de la Liceul de Artă se poate repeta.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Prin grija netarmurita a primarului Klaus si a colegilor consilieri FDGR, proferii de la Liceul de Arta Sibiu incep anul scolar fara salarii. Daca Klaus si angajatii lui super calificati stiau ca nu ajung fondurile de ce nu au efectuat demersurile necesare din timp. Poate asa a vrut Klaus ca doar la liceele de suflet au fost repartizate fonduri suficiente.Cica e primarul Sibiului….