Melania Medeleanu 2

 Cu o saptamana inainte de inceperea Caravanei ONGFest, peste 400 de organizatii din intreaga tara si-au anuntat participarea. In dorinta de a promova voluntariatul, spiritul civic si economia economia sociala, ONGFest – Targul economiei sociale va porni din Bucuresti si va strabate intreaga tara. Timp de o luna si jumatate, caravana isi va stabili tabara in Iasi, Bacau, Miercurea – Ciuc, Sibiu, Craiova, Cluj – Napoca, Oradea, Timisoara si Constanta.

Trei persoane publice, provenind din trei medii diferite, ilustreaza cei trei pasi simpli, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa-i urmeze: “Afla! Implica-te! Impartaseste!”. Raed Arafat, Melania Medeleanu si Adrian Despot sunt adevarate repere de implicare civica . Cei trei ii indeamna pe cetateni sa devina constienti de faptul ca gesturile mici sunt importante si au un impact imediat si pozitiv in comunitate.

 Evenimentele din cadrul ONGFest  – Targul Economiei Sociale se vor derula in perioada 9 septembrie – 16 octombrie in 10 orase din intreaga tara. In fiecare weekend, locuitorii din Bucuresti, Iasi, Bacau, Miercurea – Ciuc, Sibiu, Craiova, Cluj – Napoca, Oradea, Timisoara si Constanta vor avea ocazia de a interactiona cu reprezentantii organizatiilor participante. In plus, doritorii vor putea participa la o serie de seminarii si workshopuri interesante si utile, pe diverse teme. Dintre acestea, putem aminti voluntariatul, educatia globala, posibilitatea obtinerii de credite pentru intreprinderile sociale, campaniile 2%. Latura de divertisment nu este nici ea neglijata:  in fiecare oras vor avea loc spectacole de teatru, pantomima, concerte si concursuri, spre deliciul vizitatorilor. Informatii  complete sunt disponibile pe site – ul evenimentului, www.ongfest.ro.

Caravana ONGFest este o platforma unica de comunicare directa, la nivel național, pentru toate cele trei sectoare (public, de afaceri, nonprofit). In acest mod, este facilitata dezvoltarea parteneriatelor intre ONG-uri, instituții publice și companii.

Campania este sustinuta in mod activ de trei persoane publice, recunoscute pentru implicarea lor in comunitate. Raed Arafat, Melania Medeleanu si Adrian Despot au raspuns afirmativ invitatiei organizatorilor. Spotul TV ilustreaza alegerea fiecaruia dintre ei de a sustine societatea romaneasca prin actiuni proprii. Filmarea a avut loc chiar in Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), unde, in perioada 9 – 11 septembrie bucurestenii sunt asteptati la ONGFest.

Telespectatorii si nu numai, o pot vedea pe Melania Medeleanu realizand un reportaj, in care vorbeste despre impactul pozitiv al ONG –urilor in viata celorlalti.  „Am avut ocazia sa colaborez cu diverse ONG-uri si sa vad ce treaba buna fac. Am vazut cum pot aduce zambet pe chipul copiilor, alinare suferinzilor, ajutor celor ce au nevoie de el. Am vazut cum pot sa schimbe vieti. Pentru tot efortul lor, pentru toata pasiunea cu care acesti oameni se arunca in zone in care multi dintre noi inchid ochii, ii sustin si le multumesc.”, declara jurnalista Realitatea TV.

Melania Medeleanu 2Raed Arafat abordeaza tema voluntariatului, avand o experienta recunoscuta in acest sens. „SMURD a pornit ca un proiect de voluntariat, iar contributia benevola a tuturor celor care au sprijinit activitatea noastra a avut o importanta covarsitoare. De aceea, recomand cu incredere, tuturor celor interesati, o implicare cat mai activa in toate activitatile de voluntariat, promovate si prin intermediul ONGFest, un eveniment important al societatii civile din Romania.”, afirma Presedintele SMURD.

A treia persoana publica implicata in campanie este Adrian Despot, solistul trupei Vita de Vie. Participarea sa la proiecte sociale este cunoscuta deja. Pentru ONGFest, Adrian a schimbat scena cu o alee din parc, iar mesajul sau e un indemn la implicare directa in viata comunitatii. Pas cu pas “vom construi o societate mai buna”, afirma artistul.

Calendarul evenimentului, la nivel national, este urmatorul:

·         Bucuresti – 9 – 11 septembrie – Parcul Al.I.Cuza (fost IOR)

·         Iasi, Bacau – 17 – 18 septembrie – Bd. Stefan cel Mare si Sfant, zona Primariei

·         Miercurea – Ciuc – 24 – 25 septembrie – Piata Libertatii

·         Sibiu – 24 – 25 septembrie – Piata Mica

·         Craiova – 24 – 25 septembrie – Piata Prefecturii

·         Cluj – Napoca – 1 – 2 octombrie – Piata Muzeului

·          Oradea – 1 – 2 octombrie – Parcarea Independentei

·         Timisoara – 8 – 9 octombrie – Piata Unirii

·         Constanta – 15 – 16 octombrie – City Park Mall of Constanta

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns