Romgaz preselectată de Irak la o licitaţie pentru explorarea de petrol şi gaze

181

romgazProducătorul de gaze naturale Romgaz a fost acceptat de către guvernul irakian, alături de alte aproape 50 de companii, pentru a participa la o preselecţie internaţională privind lucrări de explorare a unor perimetre de petrol şi gaze, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate companiei din Mediaş.

ficialii irakieni au transmis marţi decizia respectivă companiei Romgaz.

Potrivit surselor citate, o delegaţie a Romgaz se va afla duminică la Amann, Iordania, unde Ministerul irakian al Petrolului va susţine o prezentare pentru investitori.

Compania va participa, astfel, la a patra rundă de licitaţii organizată de statul irakian, pentru şapte câmpuri gazeifere şi cinci petrolifere. Licitaţia este programată pentru 25-26 ianuarie.

Ministerul Petrolului de la Bagdad a extins recent lista companiilor preselectate, cu şase noi potenţiali beneficiari, inclusiv Romgaz, numărul acestora urcând la 46.

Printre companiile respective se numără nume mari din industria mondială a petrolului şi gazelor, precum ExxonMobil (SUA), Gazprom (Rusia), CNOOC (China), BP (Marea Britanie), Eni (Italia) sau Total (Franţa). Din Europa Centrală şi de Est, la licitaţia organizată de statul irakian participă şi compania croată INA.

Compania Romgaz, controlată de stat, prin Ministerul Economiei, este unul dintre cei doi producători importanţi de gaze naturale din România, alături de OMV Petrom. Romgaz are operaţiuni, de asemenea, în Polonia şi Slovacia.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.