fbpx
Ora de Sibiu
Știri in direct

Şomajul scade în sfârşit sub patru la sută în judeţul Sibiu

97

La sfârşitul lunii august  2011 erau înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu 7.159 şomeri, din care 3.350 femei, rata şomajului înregistrând  valoarea de 3,86%.  Fata de sfarsitul lunii iulie numarul somerilor inregistrati a   scazut cu 321 persoane iar rata somajului a inregistrat o diminuare  cu 0,1 puncte procentuale.

În profil teritorial, pe zone, situaţia se prezintă astfel: Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu – 2.911 persoane, ALOFM Mediaş – 2.047 persoane, Unitatea Locală Avrig – 351 persoane, Unitatea Locală Agnita – 960 persoane, Punctul de lucru Dumbrăveni – 718 persoane şi Punctul de lucru Cisnădie – 172 şomeri înregistraţi. Din punctul de vedere al repartizării pe categorii socio-profesionale 4.981 sunt muncitori, 1.438 persoane cu studii medii şi 740 persoane cu studii superioare. Din totalul şomerilor 2.755 sunt beneficiari de indemnizaţie de somaj şi 4.404 sunt şomeri neindemnizaţi, iar din punctul de vedere al grupelor de vârstă cele mai multe persoane (1.793) au între 40-50 ani, urmează grupa de vârstă 30-40 ani cu (1.779) şomeri înregistraţi, (1.237)  au varsta sub 25 de ani iar cei mai puţini şomeri (577) au varsta intre 25-30 de ani; de asemenea, din punct de vedere al mediului de provenienţă 3.231 aparţin mediului urban în timp ce 3.928  provin din mediul rural.

În cursul lunii august 2011 un număr de 757 persoane au fost încadrate în muncă prin măsurile active implementate de agenţie, din care 371 şomeri s-au angajat ca urmare a acordării serviciilor de mediere a muncii realizate de agenţiile locale din cadrul AJOFM Sibiu, 210 someri s-au incadrat ca urmare a serviciilor de informare si consiliere, 54  someri s- au incadrat in urma absolvirii cursurilor de formare profesionala, 39 şomeri din categoria celor peste 45 de ani s-au incadrat in munca ca urmare a subvenţionarii locului de munca, 24 absolventi au fost incadrati  prin subventionarea locurilor de munca, 1 somer a fost incadrat prin stimularea mobilitatii fortei de munca, 2 persoane cu handicap  a fost incadrate prin subventionarea locului de munca iar 8 persoane au fost incadrate in munca prin incheierea de contracte de solidaritate.

De asemenea 36 şomeri au beneficiat de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului iar 12 absolventi au beneficiat de prima de incadrare.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...