Reinventat de Gaz Metan! Bud a reuşit „dubla” în poarta lui Tătăruşanu şi vrea înapoi la CFR

0 109

budAtacantul Cristi Bud (26 de ani) a revenit la Mediaş pentru a-şi dovedi că nu şi-a pierdut instinctul de golgheter, căpătat tot la echipa lui Pustai. Golurile de sâmbătă cu Steaua îl ridică din nou pe culmi, după ce a trecut în doar trei ani de la unul dintre cei mai râvniţi atacanţi din România la o eternă rezervă a CFR-ului.

Cariera lui Bud a sărit mereu de la o extremă la alta. În iarna lui 2008 i-a transmis antrenorului său de la Liberty Salonta, Tibor Selymes, că s-a săturat de liga secundă şi că vrea să plece în străinătate. A ajuns în Serie C, la Juve Stabia, dar Occidentul n-a fost aşa cum şi-a imaginat. „Aveau condiţii ca în Liga a III-a la noi. Am semnat cu ei, dar după câteva zile am sunat la Salonta să nu-mi mai trimită cartea verde, că nu vreau sub nicio formă să rămân”, şi-a amintit Bud.

Mandorlini l-a împiedicat să joace în Champions League
Norocul său a fost că, după escapada italiană, l-a chemat Cristi Pustai la Mediaş, unde a fost omul returului în Liga I, cu opt goluri în 16 meciuri. Sezonul următor avea să reprezinte apogeul carierei. În iarna lui 2010 l-a cumpărat CFR-ul şi a reuşit să devină golgheterul echipei, cu şapte goluri, în sezonul în care clujenii au luat eventul.
Bud, cel care povestea cum fugea de la Mediaş ca să urmărească din tribună meciurile CFR-ului din Ligă, era aproape de a juca în competiţia ce îl fascina. Noul antrenor, Andrea Mandorlini, nu l-a trecut însă pe lista UEFA. A fost şocul carierei pentru atacant. „Mandorlini avea ceva cu mine. M-a trecut pe linie moartă, deşi meritam să fiu măcar pe bancă în Ligă”, povesteşte atacantul.

„Sper să mă întorc repede la CFR”
Acel episod i-a stopat brusc ascensiunea, iar Bud a devenit o umbră a atacantului care ajuta CFR-ul să ia titlul. Doar două goluri în 22 de meciuri este bilanţul sezonului dezastruos din cariera lui Bud, care l-a pus pe lista neagră şi l-a făcut să se întoarcă la Mediaş. Gândul îi este însă tot la CFR, unde are de demonstrat că Mandorlini şi cei care l-au pus pe liber s-au înşelat şi spune că golurile cu Steaua sunt doar începutul. „Mă bucur foarte mult pentru revenirea mea. De asta sunt aici, să ajut echipa. Nu consider că am umilit Steaua, mi-am făcut doar datoria. Sper să joc bine şi să mă întorc cât mai repede la CFR”, a spus Bud, care poate fi rechemat de clujeni în iarnă sau la finalul campionatului. sursa: Prosport

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.