Violoncelistul Adrian Brendel și pianistul Tim Horton concertează la Thalia

0 159

Sala ThaliaSingurul recital cameral din seria de evenimente sibiene din cadrul Festivalului Internațional George Enescu va avea loc luni, azi la Sala Thalia, cu începere de la ora 19.00. Recitalul îi va avea drept protagoniști pe violoncelistul Adrian Brendel și pe pianistul Tim Horton.

Adrian Brendel s-a născut la Londra, în 1976, Adrian Brendel a studiat la Colegiul Winchester, la Universitatea din Cambridge şi cu Frans Helmerson la Conservatorul din Köln. Alţi profesori de renume cu care a studiat, sunt Alexander Baillie, Miklos Perenyi şi William Pleeth, alături de care a dezvoltat o afinitate deosebită pentru repertoriul muzicii de cameră de la o vârstă fragedă. A urmat cursuri de măiestrie cu Gyorgy Kurtag şi cu membrii cvartetului Alban Berg şi a fost, de asemenea, membru al Societăţii de Muzică de Cameră al  Lincoln Center – CSM2 timp de doi ani din octombrie 2002.
Adrian Brendel este co-fondator al „Music at Plush”, un festival ce are loc în fiecare an, in Dorset, sud-vestul Angliei.

Tim Horton s-a născut la Brighton în 1974. La vârsta de 6 ani a început să ia lecţii de pian, iar trei ani mai târziu a intrat la Chetham’s School of Music din Manchester. I-a avut ca profesori pe Ryszard Bakst, Heather Slade-Lipkin şi Charles Hopkins. În 1995 Tim a absolvit Trinity College, Cambridge.
Muzica de cameră este interesul său principal. A avut apariţii ca pianist alături de Ensemble 360, încă de la înfiinţarea sa (2005). Acest ansamblu activează la Teatrul Crucible din Sheffield şi e alcătuit dintr-un cvartet de coarde, un cvintet de suflători, contrabas şi pian. Au lansat trei CD-uri cu muzică de Mozart, Spohr şi Beethoven.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.