ciprian petre

ciprian petrePe Ciprian Petre n-ai cum să nu-l remarci la meciurile Mediaşului. Nici omul ce poartă tricoul cu numărul doi nu dezamăgeşte.

„Tati, gol!”. Tati e Ciprian Petre, mijlocaşul stînga al Mediaşului. Are 30 de ani şi un început de sezon încîntător. Goluri, pase decisive şi sprinturi care surpă fortificaţiile. Te întrebi de ce căutăm fotbalişti prin Portugalia sau America de Sud cînd Ciprian Petre a ajuns abia la 25 de ani în prima ligă. „Hai, Gazul!”. Copilul, Noris Gheorghe, are doar doi ani şi jumătate. Ciprian are 30 şi e obişnuit cu provocările vieţii. Deocamdată, Noris nu vede bine decît cu ochiul stîng, fiindcă la dreptul a fost diagnosticat cu cataractă congenitală. „Vara viitoare îl va opera doctorul Radu Bălă la Spitalul Militar din Sibiu. Trebuie să i se schimbe cristalinul. E o operaţie uşoară, mi-e frică doar de anestezia generală”.
Două din cele trei tatuaje ale lui Ciprian îi sînt dedicate lui Noris. Pe antebraţul drept e trecută data naşterii, 12.04.2009, iar pe ceafă şi-a scris în arabă „Noris”. „Mi-a tradus Keita, fostul meu coleg de la Bistriţa”. Ultimul tatuaj, de pe antebraţul stîng, e „Nihil sine Deo” (Nimic fără Dumnezeu). „Îmi spun o rugăciune în gînd şi mă închin cînd intru pe teren”. În faţa reporterului stă un tip fără fiţe, onest şi cu bun-simţ. Hopurile nu l-au doborît.

Şi-a găsit mereu sprijin în familie şi credinţă. E poreclit de amici „Chirica”, pentru că „aşa o cheamă pe mama, eram mămos”.

Cum a ratat un titlu
Dan Petrescu a fost primul antrenor care l-a mutat de pe banda dreaptă pe stînga. „Regretul carierei mele e că am plecat de la Urziceni cu un an înainte să ia titlul. Terminasem pe locul trei, jucasem vreo 28 de meciuri. Ştiam că era un proiect ambiţios, dar m-am gîndit că granzii nu o vor lăsa pe Unirea să cîştige. Petrescu avea nevoie de un fundaş dreapta şi l-a cerut pe Dan Matei, de la Gloria Bistriţa. Sabău a fost de acord, cu condiţia să fiu cedat eu la schimb. Meme şi Dan m-au sunat şi m-au întrebat ce vreau să fac. Am luat o decizie prea rapidă, trebuia să mă mai gîndesc. Mi-am zis că, dacă m-au chestionat, poate nu mai au nevoie de mine. Doream să joc, iar Sabău mi-a spus că încearcă să prindă cupele europene. Am greşit. După ce am plecat, i-au luat pe Varga şi Frunză” spune Ciprian în Gazeta Sporturilor.

„Nu vă gîndiţi la bani”
Ciprian e un mijlocaş polivalent şi pentru că e un fotbalist ambidextru. „Lovesc bine mingea cu ambele picioare. La Bistriţa, rămîneam după antrenament cu Lucian Sînmărtean şi executam cornere şi lovituri libere. Mie îmi convin loviturile libere de la distanţă, de pe stînga atacului nostru. Aşa l-am învins şi pe Nuno Claro”. Cei mai dificili adversari întîlniţi în prima ligă au fost Nicoliţă şi Neşu. „Pe Bănel îl driblai o dată, te prindea din urmă, îl driblai iar, se ţinea scai de tine. Cu Neşu era greu, aveam acelaşi fizic. Să-i dea Dumnezeu sănătate, să treacă peste necaz! Mie îmi convin fundaşii mai înalţi, sînt mai uşor de driblat”.

Sfaturi pentru un fotbalist tînăr? „Să nu se gîndească la bani. Să demonstreze, apoi va avea timp să strîngă avere. Eu cînd am semnat cu Jiul, am acceptat contractul pe care mi l-au oferit. Era şansa mea să ajung în prima ligă”. Urmăriţi-l pe tipul de pe banda stîngă, joacă în dreptul inimii echipei!

A renunţat la 30.000 de euro
Dacă aţi văzut meciurile Mediaşului, nu se poate să nu-l fi remarcat pe Ciprian Petre.
„Mă simt mulţumit de mine după startul acesta. Simţeam nevoia de o schimbare, de aceea n-am rămas la Bistriţa. Am renunţat la 30.000 de euro, sumă pe care trebuia să o primesc de la Gloria, unde mai aveam un an de contract, şi am fost transferat fără nici un ban. Mi-am recuperat aproape toată suma la Mediaş. Am fost prea timizi la Viena, altfel reuşeam să ajungem în grupele Europa League”.

CITIŢI AICI CONTINUAREA REPORTAJULUI PUBLICAT DE GSP.RO

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns