pelici1

Antrenorul care a adus cele mai frumoase performanțe pentru fotbalul din Sibiu în ultimii 15 ani a vorbit deschis despre apăsările, problemele și satisfacțiile pe care le-a trăit sau le savurează ca tehnician la Voința Sibiu.

Care este cel mai mare câștig al Voinței în aceste prime șase etape jucate până acum în liga 1?

Încrederea în primul rând! Pentru că nu au fost foarte multe momentele în care am fost dominați copios ca să spun așa. Dacă la începutul campionatului eram priviți cu scepticism sau jucătorii simțeau o oarecare neîncredere și că venim așa peste noapte în liga 1, după aceste meciuri și ei au prins încredere mai mare în ei. Regretăm faptul că nu am reușit să strângem mai multe puncte, să fi avut 9 sau 11 sau chiar 13 puncte acum. Acesta e fotbalul însă. Am ratat și acum trebuie să tragem din greu pentru că clasamentul e foarte strâns și fiecare punct contează.

Ați văzut cum joacă celelalte echipe. Sunteți mai optimist decât la începutul campionatului?

Eu trebuie să fiu optimist tot timpul atunci nu am ce să caut aici. Dacă eu nu sunt optimist atunci cine să fie? Dacă eu nu cred, atunci cine să creadă în noi? Am avut tot timpul încredere în băieți, chiar dacă în unele momente lumea m-a privit ca pe un nebun pentru că am avut și am curaj să merg cu jucătorii aceștia înainte și care vin din ligile inferioare. Sper ca la final să mă bucur pentru evitarea retrogradării.

Care a fost cel mai dificil moment pentru Alex Pelici de când a început campionatul ligii 1?

A fost puțin mai greu recunosc, după înfrângerea de la Mediaș, pentru că am jucat bine în prima parte a meciului, dar am luat 3 goluri… Săptămâna aceea a fost dificilă… I-am simțit pe băieți dezorientați și dezamăgiți. Noroc că a venit jocul cu Pandurii și apoi cel cu Sportul în care am jucat din ce în ce mai bine. Din păcate lipsa de luciditate în anumite faze se mai face simțită.

Ce jucător v-a impresionat în aceste prime șase partide ale Sibiului în prima divizie?

Toți! Nu vreau să fac diferențe. Lideri am destui. Grigore este un exemplu care nu mai trebuie prezentat. Se comportă ca un profesionist adevărat. Mai sunt jucătorii care au pus osul la promovarea echipei și mă refer aici la Beza, Popa, Forika, Neguț… Mai sunt și jucătorii noi care au venit și aici mă refer la Tânc, Bar, Maghici, Matei, Dâlbea, Dănălache, Antohi…

Câte puncte sperați să obțineți până la finele turului pentru a începe returul mai liniștiți?

Aș spune 40 de puncte! (râde). Aș vrea să facem atâtea cât e nevoie să terminăm turul pe un loc de pe care să putem ierna liniștiți. Ar fi ideal pentru moralul nostru.

O victorie în fața unei echipe mari și cu pretenții din România ar fi de ajutor?

Suntem o echipă care nu e băgată în seamă și mă bucură asta. Nu îmi place în schimb când suntem dați ca exemplu așa ca și cum noi am fi ciuca bătăilor în liga 1. Genul acesta de comparații ne deranjează și ne dor pentru că până la urmă suntem o echipă care chiar a muncit să ajungă în liga 1.

pelici1 Aveți la Sibiu condițiile pe care sperați să le aveți în liga 1?

În afară de terenuri de antrenament, e ok. Suntem în regulă… Nu suntem nici noi foarte pretențioși și nu suntem foarte exigenți în ceea ce priveșțe condițiile pe care le avem.

 Ați certat jucătorii după remiza cu Sportul de etapa trecută?

Nu… Sigur că am discutat. Mai repede am încercat să le ridic moralul pentru că ei vedeau punctul obținut ca și cum ar fi suferit o înfrângere. Sigur că am avut regretul că nu am luat cele 3 puncte. Nu era nevoie să îi mai cert eu. Îmi place să privesc jumătatea plină a paharului.

Fundașii au ajuns să marcheze goluri decisive pentru Voința. Nu vă îngrijorează că reușitele nu vin din partea atacanților?

Când ajungi de 2-3 ori în situații de unul la unul cu portarul cred că nu mai e vorba de omogenitate. Acolo e vorba de experiență și de luciditate, dar și de concentrare. Îmbucurător e că am ajuns acolo. Nici un atacant din lot nu are locul asigurat de titular. E un schelet pe care merg în continuare.

S-a întâmplat să fiți ”tentat” să renunțați la drumul început la Voința Sibiu?

A fost doar acel moment după finele campionatului în liga 2. Au fost momente mai tensionate și dificile dar nu de genul care să mă facă să zic: gata! Eu plec!. Noi suntem aici de mult timp împreună și ne privim unii pe alții ca și o familie. Nu poți să pleci la necaz.

Ce e mai important pentru Voința. Cupa României sau liga 1?

Ne dorim să facem o figură frumoasă în Cupă. Să știți că Voința Sibiu nu ia Cupa la mișto și ne dorim să ajungem cât mai departe și în această competiție! Eu personal ca și antrenor vreau lucrul acesta, mai ales că anul trecut am făcut o mică surpriză așa în Cupă!

Jucați cu campioana Oțelul, după ce ați făcut un meci bun în fața Stelei. Spargeți gheața acasă?

Sunt convins că Oțelul își va reveni pentru că jocul lor se bazează pe puterea grupului. Trebuie să revină la atitudinea pe care au avut-o în sezonul trecut. În mod normal ar trebui să fie un avantaj pentru noi că am avut aceste zile în plus de odihnă, față de Oțelul, dar vom vedea sâmbătă. Pentru noi e o onoare să primim campioana la Sibiu. Așteptăm să fie un joc frumos și sper să reușim să ieșim cu bine din această confruntare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns