Mitropolitul Andrei Şaguna va fi canonizat, în octombrie, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, a anunţat, luni, că fostul mitropolit Andrei Şaguna va fi canonizat, în 29 octombrie, în Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, a spus, în cadrul unei şedinţe la Prefectura Sibiu, că fostul mitropolit al Ardealului Andrei Şaguna va fi canonizat, în 29 octombrie, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

„Catedrala din Sibiu va fi gazda unui eveniment unic – canonizarea marelui mitropolit Andrei Şaguna. Sfântul Sinod a aprobat, dar proclamarea canonizării este ca şi întronizarea celui care a fost ales pe un post. Noi nu am făcut altceva decât să îl trecem în rândul sfinţilor, în calendar, pe cel pe care Dumnezeu l-a ales şi pe care credincioşii l-au cinstit până acum”, a spus IPS Laurenţiu Streza.

El a făcut totodată o invitaţie publică tuturor sibienilor şi credincioşilor să participe la acest eveniment unic în viaţa unei comunităţi.

Sfântul Sinod a hotărât, în 21 iulie, canonizarea mitropoliţilor Transilvaniei Andrei Şaguna şi Simion Ştefan, la propunerea sinoadelor mitropolitane ale Mitropoliei Ardealului şi Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.

Andrei Şaguna va avea zi de pomenire la 30 noiembrie şi Simion Ştefan la 24 aprilie, se arăta într-un comunicat al Patriarhiei Române.

acestacumandreiaveaceldumnezeufifostora de sibiuorasprefectura sibiuSibiusimionspuszi
Comentarii (0)
Comentează