Povestea evadării deţinutului sibian din penitenciarul de la Bârcea Mare

145

Un tânăr sibian care a evadat săptămâna trecută de sub supravegherea paznicilor, prin folosirea cel mai vechi truc din lume – mersul la toaletă – riscă acum, după ce a fost prins, să-şi prelungească pedeapsa cu închisoarea cu un „bonus” care poate merge până la doi ani.

Mihai Mărtinaş, în vârstă de 24 de ani, a primit patru ani de închisoare, în regim semideschis, pentru furt calificat. Deţinutul era încarcerat la Penitenciarul Bârcea Mare (Hunedoara), iar în cursul zilei de joi, în timp ce se afla la cules de cartofi, la un punct de lucru din localitatea Ştei, aflată lângă oraşul Haţeg, a scăpat de sub pază.

Cum s-a petrecut totul

„Bărbatul era păzit de un gardian şi de un deţinut în sistem fără pază şi a solicitat permisiunea de a merge la toaletă, însă nu a mai revenit. Imediat, poliţiştii au activat un plan de acţiune în vederea depistării deţinutului, faţă de care s-a solicitat darea în urmărire naţională şi în consemn la frontieră”, a declarat la acel moment purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu.

Tânărul încerca să ajungă acasă, la Sibiu

În căutarea tânărului au fost mobilizaţi, pe lângă poliţişti, inclusiv jandarmi însoţiţi de câini special antrenaţi pentru asemenea misiuni. De asemenea, semnalmentele evadatului au fost date în consemn la frontieră, iar pe raza întregului judeţ Caraş-Severin au fost organizate filtre. După trei zile de căutări la foc continuu, tânărul a fost prins, la miezul nopţii, chiar în faţa locuinţei tatălui său, din comuna Berzovia. Tânărul a declarat că a dorit să ajungă acasă, la Sibiu, însă nu a recunoscând drumul, fiindcă cea mai mare parte a distanţei până la Berzovia a parcurs-o pe jos prin pădure, a ajuns la tatăl său, în Caraş-Severin.

„Persoana privată de libertate a fost preluată de la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin de o escortă formată din şapte cadre ale Penitenciarului Bârcea Mare. Bărbatul a fost depus, în cursul dimineţii, în penitenciar. El riscă o suplimentare a pedepsei cu o perioadă cuprinsă între şase luni şi doi ani de închisoare, în funcţie de concluziile anchetei derulate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, care s-au autosesizat în acest caz”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, subcomisarul Gabriel Vesa.

De asemenea, conducerea Penitenciarului Bârcea Mare a dispus începerea unei anchete administrative interne, pentru a fi stabilite cauzele care au dus la producerea incidentului de la punctul de lucru unde se afla deţinutul. sursa: România Liberă

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.