somaj1

somaj1Vineri 23 septembrie 2011, s-a desfăşurat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu concomitent în două locaţii din judeţ, respectiv la Sibiu şi Mediaş.

La această acţiune a participat presedintele A.N.O.F.M domnul Silviu Bian,  membrii Consiliului Consultativ al A.J.O.F.M. Sibiu si reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor.

Cei 1060 participanţi ( 750 la Sibiu şi 310 la Mediaş) au avut de ales dintr-un număr total de 730 locuri de muncă puse la dispoziţie de către 57 agenţi economici din judeţ; la Sibiu 40 firme au oferit 473 locuri de muncă, iar la Mediaş 17 agenţi economici au oferit 257 posturi. Din totalul persoanelor participante 860 au fost  absoventi ( 650 la Sibiu si 210 la Medias).

Dintre persoanele intervievate 649 au fost selectate în vederea încadrării (464 la Sibiu şi 185 la Mediaş), în meserii precum inginer mecanic, tehnician-operator la roboti industriali, inginer productie, inginer de sistem software, agent de asigurare, lucrător comercial, inspector asigurări, operator masini cu comanda numerica, operator montaj linii automate, operator vanzari prin telefon, consilier juridic, contabil, economist, agent securitate, consilier financiar, consilier vanzari asigurari şi altele, urmând a ocupa un loc de muncă după susţinerea unui interviu sau a unei probe de lucru la sediul angajatorului.

Pe lângă punerea faţă în faţă efectiv a cererii cu oferta de forţă de muncă, bursa a încercat şi o familiarizare a proaspeţilor absolvenţi cu practicile de căutare a unui loc de muncă, cu participarea la interviuri de angajare precum şi cu tendinţele actuale ale pieţei muncii.

 

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.